Την ώρα που ο Μπέσνικ Χάσι ετοιμάζεται για ταξίδι στην Κροατία προκειμένου να δει την προσεχή αντίπαλο της ομάδας του, τη Ριέκα, στο ντέρμπι με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ο Γκιγιόμ Ζιλέ είναι έτοιμος να κάνει τη διαδρομή από τη Ναντ μέχρι τον Πειραιά.

Ο 33χρονος βέλγος μέσος μπήκε ως αλλαγή στη βαριά ήττα της ομάδας του από τη Λιλ στην πρεμιέρα του γαλλικού πρωταθλήματος (ο Κλάουντιο Ρανιέρι τον έριξε στο ματς στο 75′, ενώ ήδη είχε διαμορφωθεί το τελικό 3-0) και στη συνέχεια αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του, επιβεβαιώνοντας με τις δηλώσεις του ότι έχει κλείσει στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Σύμφωνα μάλιστα με τα βελγικά ΜΜΕ, ο παίκτης θα είναι αύριο στην Αθήνα για να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του με τους Ερυθρολεύκους.

Οι Πειραιώτες πάντως έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους μόνο στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ την επομένη του Δεκαπενταύγουστου στο Γ. Καραϊσκάκης με τη Ριέκα και ο κοσοβάρος τεχνικός τα είπε ένα χεράκι στους παίκτες του.

Αιτία; Τα πολλά λάθη στον επαναληπτικό αγώνα με την Παρτίζαν, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοράρουν δύο φορές οι Σέρβοι (το δεύτερο τέρμα πέτυχε ο Τζούρτζεβιτς για τον οποίο τα σερβικά μέσα γράφουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό) και να κάνουν πολλές τελικές προς την εστία του Στέφανου Καπίνο.

Βέβαια ο Χάσι γνωρίζει πολύ καλά ότι η νίκη 3-1 στο πρώτο παιχνίδι στο Βελιγράδι είχε χαλαρώσει τη συγκέντρωση των παικτών του, όσο και αν εκείνος τους επισήμαινε να δουν το ματς σαν να έχουν φέρει 0-0 στον πρώτο αγώνα. Επίσης η Παρτίζαν έπαιξε πολύ στην κόντρα επίθεση ρισκάροντας στα μετόπισθεν, καθώς δεν είχε να χάσει τίποτε εφόσον ουσιαστικά από το πρώτο παιχνίδι είχε αποκλειστεί.

Αντίθετα, οι Κροάτες αναμένεται να παίξουν πολύ πιο συντηρητικά και αμυντικά, προσπαθώντας να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις μόνο.