Ο Κάμπος είναι μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Χίου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο οικιστικό σύνολο, όπου συνδυάζεται αρμονικά το μοναδικό φυσικό τοπίο με τα τοπικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. Βρίσκεται μόλις έξι χιλιόμετρα νότια από την πόλη της Χίου και είναι ευρέως γνωστός για τα μυροβόλα περιβόλια εσπεριδοειδών αλλά και τα παλιά αρχοντικά του. Η περιοχή έχει κηρυχθεί ιστορικός τόπος και παραδοσιακός οικισμός, προστατευόμενος από το υπουργείο Πολιτισμού. Μπορεί, λοιπόν, κανείς να φανταστεί ωραιότερο μέρος για να τρέξει έναν Ημιμαραθώνιο;

Το ραντεβού για τον 6ο Ημιμαραθώνιο Χίου δίνεται φέτος την Κυριακή 27/8· πρόκειται για έναν αγώνα που κατάφερε να γίνει θεσμός και αποκτά χρόνο με τον χρόνο ολοένα και περισσότερους οπαδούς τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό: δεν είναι άλλωστε λίγοι οι δρομείς και από τα απέναντι τουρκικά παράλια που έρχονται για να λάβουν μέρος σε κάποια από τις κούρσες των 21.100 μ., των 10.500 μ., των 5.000 μ. και των 1.500 μ. για παιδιά. Ολες οι διαδρομές διέρχονται από τους παραδοσιακούς οικισμούς Θυμιανά και Φραγκοβούνι και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως είναι πανέμορφες: το «Τρέχω» πραγματοποίησε πέρυσι… επιτόπιο ρεπορτάζ και φέτος αναμένεται να δώσει ξανά το «παρών».

Οι παροχές των διοργανωτών προς τους δρομείς αναμένονται για άλλη μια φορά μοναδικές, όπως και η φιλοξενία τους, ενώ αν σκέφτεστε τα εισιτήρια, οι συμμετέχοντες, οι συνοδοί και τα αυτοκίνητά τους έχουν έκπτωση 30%. Οι εγγραφές κλείνουν αύριο 20 Αυγούστου, οπότε σκεφτείτε άμεσα και αποφασίστε αν θα είναι αυτός ο αγώνας με τον οποίο θα κλείσετε την «καλοκαιρινή» σεζόν ή –ανάλογα με το πώς το βλέπετε –αν στο νησί της μαστίχας θα δοθεί το σύνθημα για το αγωνιστικό σας φθινόπωρο.

Για λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.chiosrunning.gr, όπου παράλληλα μπορείτε να πραγματοποιήσετε και την εγγραφή σας.