Στον σχεδόν έναν αιώνα της αδιάλειπτης παρουσίας τους, «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» πορεύτηκαν με βάση ένα αταλάντευτο σύστημα αρχών. Δεν υπηρέτησαν κόμματα αλλά ιδέες. Δεν στήριξαν συστήματα εξουσίας αλλά αξίες – τις αξίες της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της προόδου και φυσικά της ενημέρωσης. Εκαναν δύσκολες επιλογές και – αλίμονο αν δεν ήταν έτσι – λάθη. Πρόσφεραν όμως πάντα στο αναγνωστικό τους κοινό δημοσιογραφία κύρους και δημοσιογραφικό λόγο υψηλής ποιότητας.

Πάνω σε αυτόν τον καμβά χτίστηκε η παράδοση ενός εκδοτικού οργανισμού που άφησε βαθύ το αποτύπωμά του σε αυτόν τον τόπο. Και πάνω σε αυτήν την παγιωμένη κουλτούρα, σε αυτήν την αδιαπραγμάτευτη αντίληψη, ξεκινάμε σήμερα από την αρχή αλλά όχι απο το μηδέν. «ΤΑ ΝΕΑ» είναι πλέον πολύ παλιά για να απεμπολήσουν τις αξίες τους, να περιφρονήσουν την παράδοσή τους. Αλλά συγχρόνως παραμένουν πάντα πολύ νέα για να κλείνουν τα μάτια τους απέναντι στις νέες ιδέες και – κυρίως – τις νέες προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι η χώρα μας και ο κόσμος.

Οι αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι το παλιό και το νέο δεν είναι πάντα δύο αντίρροπες δυνάμεις. Πολλές φορές λειτουργούν συμπληρωματικά. Εκείνο το παλιό, αταλάντευτο σύστημα αξιών εγγυάται σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης που μας εξασφαλίζει τα μέσα να προχωρήσουμε σε συνθήκες σταθερότητας, ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Τον σεβασμό στην Ιστορία αυτού του εκδοτικού οργανισμού υπηρετούμε και εμείς, παλιοί και νέοι δημοσιογράφοι αυτής της εφημερίδας που από σήμερα και κάθε μέρα θα κρατάτε στα χέρια σας.

«ΤΑ ΝΕΑ» επιστρέφουν, φίλε αναγνώστη, έπειτα από ένα αναγκαστικό διάλειμμα λίγων ημερών. Επιστρέφουν με την υπόσχεση ότι άλλη απουσία δεν πρόκειται να υπάρξει. Επιστρέφουν για να μείνουν για πάντα.