Την υπογραφή του Μάρκος Αλόνσο φέρει το πρώτο φετινό ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ που βρήκε νικήτρια την πρωταθλήτρια Τσέλσι με 2-1 επί της Τότεναμ στο Γουέμπλεϊ. Το μεγαλύτερο γήπεδο της Αγγλίας αναδεικνύεται σε αχίλλειο πτέρνα των Καυτών Σπιρουνιών (οι Αγγλοι μιλούν για κατάρα) αφού στα δέκα τελευταία παιχνίδια που έχουν δώσει στο Γουέμπλεϊ μετρούν οκτώ ήττες, μία ισοπαλία και μόλις μία νίκη. Και τα τρία γκολ του λονδρέζικου ντέρμπι πέτυχαν παίκτες των Μπλε. Τα δύο ο Αλόνσο και το τρίτο με αυτογκόλ ο Μπατσαουί δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.
Η σιγουριά της Μάντσεστερ

Στην εποχή Φέργκιουσον φαίνεται πως επιστρέφει δειλά δειλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του θρύλου της Γιουνάιτεντ από τον πάγκο των Κόκκινων Διαβόλων ακούστηκε η λέξη σιγουριά. «Η λέξη που μπορεί να περιγράψει καλύτερα την ομάδα τώρα είναι η σιγουριά», ήταν τα λόγια του Ζοζέ Μουρίνιο μετά τη δεύτερη συνεχόμενη τεσσάρα της Γιουνάιτεντ, αυτή τη φορά επί της Σουόνσι.

«Αυτή τη στιγμή όλα είναι υπέρ μας. Δεν θα είναι όμως συνέχεια εθνική οδός. Θα υπάρχουν και δύσκολοι δρόμοι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πέρσι ξεκινήσαμε με έξι βαθμούς στα δύο πρώτα παιχνίδια και τερματίσαμε έκτοι. Δεν είναι μάθημα, είναι μία πραγματικότητα του ποδοσφαίρου».
Η γκρίνια του Βενγκέρ

Μία πραγματικότητα που συνεχίζει να αρνείται ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο οποίος πλέον αν συνεχίσει να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία κάθε φορά που η Αρσεναλ γνωρίζει την ήττα, όπως συνέβη το Σάββατο στο ματς με τη Στόουκ, σύντομα θα καταλήξει στη Σούπερ Λίγκα. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο δανεικός από την Παρί Σεν Ζερμέν, Χεσέ.

Ο Βενγκέρ, ωστόσο, αντί να επικεντρωθεί στην κακή εμφάνιση των Κανονιέρηδων, διαμαρτυρήθηκε για δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν στην ομάδα του –σε χέρι του Ζουμά και φάουλ του Μαμέ Ντιουφ.

«Δεν παίρνουμε πέναλτι, το ξέρουμε αυτό. Κοιτάξτε τα στατιστικά. Εχουμε τα περισσότερα πέναλτι εναντίον μας και μίλια μακριά τα λιγότερα υπέρ μας», επισήμανε ο Βενγκέρ ο οποίος βρήκε έναν ακόμα λόγο να γκρινιάξει. Το γκολ του Λακαζέτ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. «Τι να κάνουμε, πρέπει να το καταπιούμε κι αυτό».

Ο Αλσατός έδωσε πάντως και μία είδηση. Ο Αλέξις Σάντσες επιστρέφει στην ομάδα και θα αγωνιστεί στο ντέρμπι της Κυριακής με τη Λίβερπουλ.

Τα αποτελέσματα: Σουόνσι – Μάντσεστερ Γ. 0-4, Σαουθάμπτον – Γουέστ Χαμ 3-2, Λίβερπουλ – Κρίσταλ Πάλας 1-0, Λέστερ – Μπράιτον 2-0, Μπέρνλι – Γουέστ Μπρομ 0-1, Μπόρνμουθ – Γουότφορντ 0-2, Στόουκ – Αρσεναλ 1-0, Χάντερσφιλντ – Νιούκαστλ 1-0, Τότεναμ – Τσέλσι 1-2. Απόψε: Μάντσεστερ Σίτι – Εβερτον.

Η βαθμολογία: Μάντσεστερ Γ., Χάντερσφιλντ και Γουέστ Μπρομ 6.