Ηταν κρύο το Σαββατόβραδο στο Νέο Φάληρο. Κι ας ήταν Αύγουστος. Δίχως κόσμο και παλμό, τι ποδόσφαιρο να παρακολουθήσεις; Κι όμως, ο Ολυμπιακός ήταν καυτός επιθετικά, μολονότι ακόμη μιλάμε για ομάδα υπό κατασκευή. Τι συνάγεται από το συγκεκριμένο παιχνίδι; Δεν θα υποστηρίξουμε ότι αποδείχθηκε πως ο Χάσι διαθέτει γεμάτο ρόστερ και ποδοσφαιριστές με ικανότητα να αναπληρώσουν επάξια τους βασικούς. Θα πούμε, όμως, πως για ορισμένους το μήνυμα ελήφθη. Ο πάγκος έχει καρφιά. Και ουδείς θέλει να κάθεται εκεί. Παράδειγμα πρώτο, ο Φορτούνης. Σούπερ και με ασίστ στο διάστημα που αγωνίστηκε κόντρα στη Ριέκα, ήταν υπέροχος και κόντρα στη Λάρισα. Ο δε Ανσαριφάρντ, έχοντας ακούσει τον κώδωνα του κινδύνου και της φυγής (του), πάλεψε πολύ και συνεργάστηκε άριστα με τους συμπαίκτες του. Το ίδιο και ο Φιγκέιρας, που πλέον έχει σοβαρό εσωτερικό ανταγωνισμό (Ομάρ), όπως εξάλλου και ο Πάρντο, παίκτης – διεμβολιστής και σίγουρα ανακατωσούρας. Ποιος αμφιβάλλει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να αλλάζει αγωνιστικά πρόσωπα όπως ένας χαμαιλέων;
Γκολκαι… κόκκινη κάρτα

Το έχει η μοίρα του Ούγκο Αλμέιδα να γίνεται πάντα θέμα στις πρεμιέρες των πρωταθλημάτων. Θυμόμαστε την περασμένη σεζόν, όταν με το καλημέρα ο πορτογάλος κυνηγός έριξε με γκολ στο καναβάτσο την Ξάνθη και άφησε υποσχέσεις. Χωρίς όμως να τις τηρήσει. Χθες άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναιτωλικού και μετά αντίκρισε την κόκκινη του Τζήλου. Βρίσκει τον τρόπο να μας απασχολεί ο συγκεκριμένος παίκτης.

Μοναχικό λεπτό σιγής

Ο Φερνάντο Αλβάρεθ δεν συγκαταλέγεται στους διάσημους κολυμβητές του κόσμου. Ο Ισπανός κατάφερε, ωστόσο, να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του το Σάββατο, όταν κράτησε ενός λεπτού σιγή πριν από την εκκίνηση των 200 μέτρων πρόσθιο σε διεθνές μίινγκ στη Βουδαπέστη στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στην Καταλωνία. Ολοι οι υπόλοιποι κολυμβητές έπεσαν κανονικά στην πισίνα!

Ενα σερβικό νοκάουτ

Μια ακόμη ηχηρή απουσία από το επικείμενο Ευρωμπάσκετ. Ο Μίλος Τεοντόσιτς υποφέρει από τραυματισμό στη γάμπα και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ανακοίνωσε χθες ότι ο σταρ των Λος Αντζελες Κλίπερς δεν θα ενισχύσει τη Σερβία. Ολα αυτά λίγες ώρες μετά την αρνητική εξέλιξη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον σοβαρό τραυματισμό του Σέρχιο Γιουλ, που θα λείψει από την Ισπανία.

Ανεμος

Εδώ διασκέδαζε ύστερα από τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων και ενώ μπροστά του είχε να διεκδικήσει και άλλα μετάλλια, δεν θα το έκανε τώρα που ολοκλήρωσε την καριέρα του; Ο λόγος για τον Γιουσέιν Μπολτ, που χαλαρώνει πλέον χωρίς υποχρεώσεις, στην όμορφη Μύκονο. Ο ταχύτερος άνθρωπος του κόσμου δεν έγραψε το φινάλε όπως ο ίδιος ονειρευόταν, αλλά σαν άνεμος των κουλουάρ στο νησί των ανέμων θα το ξεπεράσει!