Στο Μαξίμου πανηγυρίζουν για τα θετικά σχόλια του οίκου αξιολόγησης Fitch και την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε Β- από CCC, αλλά στην πραγματικότητα ο δρόμος παραμένει μακρύς για να επανέλθει η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας στα προ ΣΥΡΙΖΑ επίπεδα.

Υπενθυμίζω ότι τον Μάιο του 2014 ο διεθνής οίκος είχε αναβαθμίσει την Ελλάδα σε Β από Β- με σταθερό outlook. Η εκτίμηση για σταθερή προοπτική, ωστόσο, διαψεύστηκε γιατί μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, το δημοψήφισμα, τα capital controls και η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας κατέληξε στην κατηγορία «σκουπίδια». Τον Μάιο του 2014 ο οίκος Fitch σημείωνε πως «η μείωση του ελλείμματος της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των δύο προγραμμάτων διάσωσης της χώρας ήταν αξιοθαύμαστη».

Κατόπιν αυτού, δεν με εξέπληξαν τα αντανακλαστικά του τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος έσπευσε να επισημάνει το προφανές, ότι «η αναβάθμιση αυτή βελτιώνει την κατάσταση της χώρας σε σχέση με το χειρότερο σημείο στο οποίο έφτασε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» και στην πραγματικότητα «αποδεικνύεται ακόμη μία φορά ότι η χώρα τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχασε πολύτιμο χρόνο και πόρους».

Τι είχες… Παύλο,τι είχα πάντα

Αυτό ισχύει στην περίπτωση του ΟΑΣΘ και της απόφασης του ΣτΕ για προσωρινό μπλόκο στην εκκαθάριση του Οργανισμού αφού αποτέλεσε αφορμή για τη νέα επίθεση του Παύλου Πολάκη στη Δικαιοσύνη και στους λειτουργούς της. «Ετσι σε θέλω Δικαιοσύνη! Τυφλή μπροστά στα λαμόγια του παρελθόντος. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!», έγραψε με το γνωστό πληθωρικό και εμφατικό του τρόπο στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ξεπερνώντας και τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη.