Και πώς να χάσει! Η μεγάλη Αικατερίνη του ελληνικού στίβου, η Κατερίνα Στεφανίδη, αγωνιζόμενη μόλις 164 χιλιόμετρα μακριά από το Λονδίνο όπου πραγματοποίησε τον πιο πρόσφατο θρίαμβό της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, πήρε μια ακόμα πρωτιά. Αυτή τη φορά στο Μπέρμιγχαμ, κέρδισε το Ντάιαμοντ Λιγκ με άλμα στα 4,75 μ., ενώ απέτυχε στα 4,88 μ. για να πάρει και το ρεκόρ αγώνων από την Ισινμπάγεβα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Στεφανίδη ξεκίνησε από τα 4,61 μ., εκεί δηλαδή όπου οι άλλες τερμάτιζαν. Καθώς με 4,61 μ. η Βρετανίδα Μπράνσο πήρε τη 2η θέση, η Σουηδέζα Μέγερ την 3η, ενώ στο ίδιο ύψος σταμάτησαν η Αμερικανίδα Μόρις (4η) και η Κουβανή Σίλβα (επίσης 4η)!

Πλέον όλα θα κριθούν στον τελικό των Βρυξελλών (1η Σεπτεμβρίου) όπου η νικήτρια θα κατακτήσει και το διαμάντι, με την Κατερίνα Στεφανίδη να ψάχνει το… 13άρι, καθώς ήδη έχει συμπληρώσει 12 συνεχόμενες νίκες μέσα στο 2017!

Αυτή τη στιγμή η πρωταθλήτριά μας είναι στη δεύτερη θέση της συνολικής βαθμολογίας του Ντάιαμοντ Λιγκ με 32 βαθμούς, πίσω από την Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα που έχει 34 και μπροστά από την καλή της φίλη Αμερικανίδα Σάντι Μόρις που έχει 20.