Ιδανική πρεμιέρα για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο νέο πρωτάθλημα, καθώς έφυγε από το Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με τους τρεις βαθμούς.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης, καθώς κατάφερε να πετύχει δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο και να αντέξει στη συνέχεια την πίεση των γηπεδούχων.

Ναδάλες (7′) και Μαυροπάνος (19′) έδωσαν προβάδισμα στον ΠΑΣ, ο Αστέρας μείωσε με τον Καλτσά (49′) και στη συνέχεια είχε την κατοχή, χωρίς όμως να απειλήσει ιδιαίτερα.

«Μας επηρέασαν τα δύο γρήγορα γκολ, ενώ δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση» παραδέχθηκε ο Στάικος Βεργέτης. «Σπουδαία νίκη, αλλά θα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχουμε σταθερότητα, υπευθυνότητα και διάρκεια» είπε ο Γιάννης Πετράκης.

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Ιγκορ (65′ Δουβίκας), Πασαλίδης, Σελίν (45’+1′ Τριανταφυλλόπουλος), Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μαδίντα, Στανισάβλιεβιτς (46′ Μάσα), Καλτσάς, Μανιάς.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ, Γιάκος (80′ Βιδάλ), Νικολιάς (74′ Κοζορώνης), Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς, Λόπες, Χαλκιαδάκης, Κόντε (44′ Λίλα).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΠΗΣ