13 από τους 17 αντίπαλους προπονητές της Μπάγερν υποστηρίζουν ότι οι Βαυαροί θα κατακτήσουν τον τίτλο για έκτη συνεχόμενη σεζόν. Ο Πέτερ Στέγκερ της Κολωνίας είναι ένας από τους ελάχιστους που πιστεύουν το αντίθετο.

Το θέμα με τους μόνιμους πρωταθλητές, που άνοιξαν την αυλαία της Μπουντεσλίγκα την Παρασκευή με νίκη με 3-1 επί της Λεβερκούζεν, είναι ότι τους καταλογίζονται πλέον πέναλτι από απόσταση 575 χιλιομέτρων!

Στο τρίτο γκολ που πέτυχε με πέναλτι ο Λεβαντόφσκι, η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε από τον διαιτητή Τόμπιας Στίλερ αφού συμβουλεύτηκε το VAR (σύστημα βοήθειας του ρέφερι με το βίντεο) και ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από την οθόνη, ο Γιόχεν Ντρις, του είπε μέσω ενδοσυνεννόησης από την Κολωνία όπου βρισκόταν ότι πράγματι είναι ανατροπή.

Η Ντόρτμουντ νίκησε με 3-0 τη Βόλφσμπουργκ εκτός έδρας με τον Ντεμπελέ να βρίσκεται στην πατρίδα του, όντας τιμωρημένος από τους Κιτρινόμαυρους γιατί αρνήθηκε να προπονηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας που δεν παίρνει μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα. Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας Μίχαελ Τζορκ διευκρίνισε πως ο Ντεμπελέ θα παραχωρηθεί μόνο με τη σωστή τιμή. Ητοι 130 εκατ. ευρώ.

Στα άλλα παιχνίδια: Μάιντς – Αννόβερο 0-1, Χέρτα – Στουτγάρδη 2-0, Χόφενχαϊμ – Βέρντερ 1-0, Αμβούργο – Αουγκσμπουργκ 1-0, Σάλκε – Λειψία 2-0, Φράιμπουργκ – Αϊντραχτ 0-0, Γκλάντμπαχ – Κολωνία 1-0.