Μείζον θέμα φαίνεται ότι προκλήθηκε με την απουσία ασθενοφόρου κατά τη λήξη του ματς μεταξύ του Πλατανιά και του Παναθηναϊκού. Αργησε να πάει ο Μολέντο στο νοσοκομείο, γκρίνιαξε ο ΠΑΟ και τελικά το όχημα εμφανίστηκε κατόπιν εορτής. Χθες κινητοποιήθηκαν στη Λίγκα και όχι μόνον εκεί, προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη, γιατί δεν είναι και το ωραιότερο πράγμα να παρουσιάζεται τέτοια εικόνα σε ένα ευαίσθητο ζήτημα. Ας τα ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν: η ευθύνη για την παρουσία ασθενοφόρου βαραίνει τη γηπεδούχο ομάδα και σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος πρέπει να είναι πλήρως εξοπλισμένο.

Πότε έχει το πράσινο φως για να φύγει; Κοντά μία ώρα μετά το φινάλε της αναμέτρησης. Οπως συνάγεται, ο οδηγός φοβήθηκε την κίνηση στα Περιβόλια και «την έκανε» νωρίτερα! Επρόκειτο για λάθος που κατέγραψε ο παρατηρητής της Λίγκας, χωρίς όμως νωρίτερα να μπορεί να κάνει το παραμικρό. Η άκρη ασφαλώς θα βρεθεί –μήπως όμως είναι ανάγκη, ύστερα από αυτό το σκηνικό, να προκύψει και καλύτερη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων;

Κλάους

Επήλθε ως φυσική κατάληξη ο χωρισμός του Αθανασιάδη με τον ΠΑΟΚ. Στην Τούμπα ήταν δύσκολο να κρατήσουν έναν ποδοσφαιριστή που μάλλον έκανε τον κύκλο του, και έτσι ο σέντερ φορ κατέληξε στη Μακάμπι Χάιφα. Δεν το λες και εκτόξευση καριέρας, αλλά πώς να πήγαινε κάπου καλύτερα όταν στο τελευταίο πρωτάθλημα έδειξε απίστευτη δυστοκία και δεν βρήκε δίχτυα;

Ζέκα

Την περασμένη άνοιξη έλαβε το ελληνικό διαβατήριο και απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική ομάδα. Αγαπά την Ελλάδα, το έχει αποδείξει, ανέβασε τις μετοχές του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο και αυτό είναι ένα συν που φαίνεται πως πασχίζει να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός τώρα που διαπραγματεύεται την αποχώρηση του αρχηγού. Προσέφερε πολλά, του λείπουν αρκετά, αλλά για όσους υποστηρίζουν ότι δεν διαθέτει ποιοτικά χαρακτηριστικά, τους παραπέμπουμε στην εκτίμηση που τρέφουν για τον παίκτη οι περισσότεροι προπονητές. Ισως γιατί το ποδόσφαιρο έχει διαφοροποιηθεί και μετρά πολύ το τρέξιμο και το πρέσινγκ.

Διαζύγιο

Ο ΠΑΟΚ άλλαξε νωρίς τον Στανόγεβιτς και έφερε τον Λουτσέσκου. Ηταν λύση συνεργασίας πριν από την έναρξη της (αγωνιστικής) σεζόν. Στη χώρα όμως όπου η υπομονή εξαντλείται νωρίς νωρίς, σημειώθηκε νέα περίπτωση φυγής κόουτς. Κέρκυρα και Ελευθερόπουλος δεν συνεχίζουν μαζί και ειπώθηκε ότι αυτό συνέβη ένεκα οικογενειακών λόγων που επικαλέστηκε ο προπονητής. Ουδεμία αντίρρηση, αλλά θυμίζουμε δύο πράγματα: πρώτον, την ήττα της Κέρκυρας στην πρεμιέρα. Και δεύτερον, την ανάγκη να ξαναδώσει ώθηση στην καριέρα του ο φιλόδοξος Ελέ.

Μεταγραφές

Πυρετός διεργασιών και κινήσεων το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου (και) στις ελληνικές ΠΑΕ. Για να αποδειχθεί το εξής απλό: ανεξάρτητα με το πότε αρχίζουν προετοιμασία οι ομάδες, το ζητούμενο είναι ποια εικόνα θα έχουν στο φινάλε της περιόδου. Γιατί αποδεικνύεται ότι πολλά θα αλλάξουν τα προσεχή 24ωρα!