Η ανοιχτή θέση στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ύστερα από την πρόσφατη παραίτηση της Κατερίνας Κασιούμη, τροφοδοτεί το σχετικό ενδιαφέρον, αλλά και την ονοματολογία για «υποψηφιότητες». Η προχθεσινή συνάντηση της χορογράφου Λίντας Καπετανέα με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, για παράδειγμα, δημιούργησε τις πρώτες εντυπώσεις ότι προαλείφεται για τη θέση της επικεφαλής. Η ίδια δεν επιβεβαίωσε στο «Νσυν» ότι υπάρχει μέχρι στιγμής τελεσίδικη απόφαση, παραπέμποντας στη δημοτική Αρχή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, άλλωστε, «τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα επισκέφθηκε την Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 η γνωστή και καταξιωμένη χορογράφος και χορεύτρια Λίντα Καπετανέα, η οποία έχει λάβει μέρος με τη χορευτική της ομάδα αρκετές φορές στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Η Λίντα Καπετανέα κατάγεται από τη Σαϊδόνα, έχει στενούς δεσμούς με την Καλαμάτα και εξέφρασε το ενδιαφέρον της για τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας».

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ. Η Λίντα Καπετανέα αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 1994 και μετεκπαιδεύτηκε, ως υπότροφος του ΙΚΥ, στο Merce Cunnigham Studio, το Movement Research και το Dance Space στη Νέα Υόρκη. Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με διάφορες ομάδες χορού (Χορευτές, Sine Qua Non, κ.ά.) συμμετέχοντας και σε παραστάσεις στην Ευρώπη, ενώ το 2002 το υπουργείο Πολιτισμού της απένειμε το Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας.

Από το 2002 είναι μέλος της ομάδας Ultima Vez του Wim Vandekeybus συμμετέχοντας στις παραστάσεις «Blush», «Sonic Boom» και «Pure», αλλά και στις ταινίες χορού «Blush» και «Here After». Από το 2006 έως το 2012 υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας RootlessRoot, με την οποία έχει παρουσιάσει, εκτός άλλων, τα έργα «Sudden showers of silence», «Holdin’ Fast», «Body Teller», «Giving birth to thousand years of the rain». Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την καλλιτεχνική διεύθυνση στο Φεστιβάλ λήγει στις 4 Σεπτεμβρίου.