Η ζωή του Στέφανου Αθανασιάδη άλλαξε μέσα σε λίγες ημέρες. Ηταν μόλις την περασμένη Πέμπτη, στο πρώτο ματς με την Εστερσουντ, που φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Σε αυτά τα εννέα λεπτά συμμετοχής ο Αθανασιάδης απόλαυσε την ατμόσφαιρα της Τούμπας, με τους φίλους του ΠΑΟΚ να τον αποθεώνουν, μόλις πάτησε το χορτάρι για να αντικαταστήσει τον Ρόμπερτ Μακ.

Λίγα 24ωρα αργότερα, γύρισε σελίδα. Εγκατέλειψε για πρώτη φορά τα ασπρόμαυρα χρώματα για να φορέσει τα πράσινα της Μακάμπι Χάιφα και έγινε ο πρώτος Ελληνας που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα του Ισραήλ. Αλλά και εκεί δεν θα του λείψει ο ΠΑΟΚ. Στη χώρα αγωνίζονται δύο πρώην συμπαίκτες του, ο Μιγκέλ Βίτορ και ο Εγιάλ Γκολάσα. Ενα παιδί μεγαλωμένο στην Τούμπα, μπολιασμένο με την αγάπη για τον ΠΑΟΚ, μια ομάδα που υπηρέτησε επαγγελματικά για μία δεκαετία, αλλά ουσιαστικά ήταν μέλος της από μικρό παιδί. Από τις ακαδημίες, όταν κλώτσησε για πρώτη φορά την μπάλα σε ηλικία οκτώ χρονών. Ισως για αυτό είχε πάντα μία ιδιαίτερη σχέση με την εξέδρα. Γιατί και αυτός είχε βρεθεί εκεί, φωνάζοντας και πανηγυρίζοντας. Είναι ένας από τους λόγους που καταλάβαινε πάντα γιατί γκρίνιαζε ο κόσμος έπειτα από ένα άσχημο αποτέλεσμα.

Αλλωστε και το αντίο του στους οπαδούς του ΠΑΟΚ ήταν ανάλογο: «Είναι μία δύσκολη στιγμή για εμένα να επιστρέφω στη θέση του απλού οπαδού, από εκείνη του αρχηγού», έγραψε μεταξύ άλλων στο Ιnstagram.

Σκόρερ

Ο Αθανασιάδης έκλεισε τη σελίδα του ΠΑΟΚ εκπληρώνοντας ένα μεγάλο όνειρο. Την κατάκτηση ενός τίτλου. Στον φετινό τελικό του Κυπέλλου, στον Βόλο, δεν αγωνίστηκε κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά τιμής ένεκεν ήταν ο πρώτος που παρέλαβε το τρόπαιο. Ο 29χρονος επιθετικός υπέγραψε στο βιβλίο της Ιστορίας του ΠΑΟΚ ως πρώτος σκόρερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (20 γκολ), ενώ συνολικά με την ασπρόμαυρη φανέλα έφτασε τα 112 γκολ.

Επικρίθηκε πολλές φορές και για διάφορα θέματα. Ενα από αυτά ήταν τα τατουάζ που έχει στο κορμί του. Του άρεσε να συγκεντρώνει τα βλέμματα επάνω του. Οπως για παράδειγμα, με κάποια εκκεντρικά κουρέματα. Παθιασμένος μέσα στο γήπεδο, αρκετές φορές έχανε την ψυχραιμία του. Αλλά και μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα (πλέι οφ), επικρίθηκε για τη συμπεριφορά του προς τον Δημήτρη Σαραβάκο