Ανοιχτοί παραμένουν οι λογαριασμοί που έχει με την ελληνική Δικαιοσύνη ο πρώην ισχυρός άντρας της Siemens Hellas Μιχάλης Χριστοφοράκος για την γνωστή υπόθεση των μαύρων ταμείων του γερμανικού κολοσσού.

Ενώ η εκδίκαση της βασικής υπόθεσης για την ψηφιοποίηση του δικτύου τού ΟΤΕ βρίσκεται σε εξέλιξη, ο εισαγγελέας Εφετών Στέλιος Κωσταρέλλος με πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο δείχνει τον δρόμο που οδηγεί στο εδώλιο τόσο τον Χριστοφοράκο όσο και άλλα 17 άτομα σχετικά με την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας C4I, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Τον τελευταίο λόγο βέβαια για την παραπομπή των κατηγορουμένων έχουν και πάλι τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου.

Να σημειώσω ότι ο εισαγγελικός λειτουργός αρχικά είχε ζητήσει την απαλλαγή του Χριστοφοράκου όχι μόνο για το αδίκημα της απάτης, αλλά και της ενεργητικής δωροδοκίας. Οπως σημείωνε τότε ο ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas, δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, τα εκατομμύρια που δόθηκαν από τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρείας ήταν δωρεές προς τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Για την υπόθεση όμως διατάχθηκε περαιτέρω κύρια ανάκριση με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Ετσι, ο εισαγγελέας Κωσταρέλλος αποτιμώντας το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας, με τη νέα του πρόταση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι προκύπτουν ενδείξεις πως ο Χριστοφοράκος μαζί με τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και την παραλαβή του συστήματος C4I.