Σε περίπτωση που σας είχε λείψει η Ζωή Κωνσταντοπούλου να σας ενημερώσω ότι βρίσκεται στην Τουλούζη. Και λίγο πριν μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Θερινό Πανεπιστήμιο των Κοινωνικών Κινημάτων, είπε να γράψει και ένα ποστ στο facebook «για τον Χίτλερ, τον Στάλιν, τον Κοντονή, τον Μητσοτάκη. Για την πραγματική μάχη κατά του ναζισμού, του φασισμού και του ολοκληρωτισμού. Και για τη δικαίωση των θυμάτων».

Στο γνωστό της στυλ και σε μόλις 333 λέξεις (λίγες ομολογώ για τα δεδομένα της) επιτίθεται κατά πάντων. Πρώτα στον πρώην σύντροφο Σταύρο Κοντονή, επειδή «αν πράγματι ήθελε να διαχωρίσει τη θέση του από τους Ναζί, θα είχε βάλει τη μια υπογραφή που χρειάζεται για την αναγκαστική εκτέλεση της Αμετάκλητης Δικαστικής Απόφασης για το Δίστομο. Για τα θύματα της θηριωδίας των Ναζί. Το ίδιο ισχύει για όλη την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που όφειλε και οφείλει να διεκδικήσει τις Γερμανικές Οφειλές». Αλλά δεν πρόκειται, προβλέπει η Κωνσταντοπούλου, να το κάνουν, «γιατί είναι παραδομένοι στη Γερμανία και στη Γερμανική Ε.Ε. κι έχουν σιωπηρά συμφωνήσει να χαρίσουν αυτά που οφείλονται».

Της φταίνε οι δημοσιογράφοι!

Μετά στη ΝΔ, επειδή ούτε εκείνη ως κυβέρνηση είχαν υπογράψει «για την εκτέλεση της αμετάκλητης δικαστικής απόφασης αποζημίωσης για τη ναζιστική θηριωδία», ούτε είχαν διεκδικήσει «την καταβολή των οφειλομένων για τα εγκλήματα της Γερμανίας στην Ελλάδα». Και τέλος στους δημοσιογράφους, που είναι «αστείοι» και βοηθούν τα δύο κόμματα εξουσίας στην -sic- κακοπαιγμένη συμφωνία αποπροσανατολισμού την ώρα της μεγάλης υποταγής τους (σ.σ. στη Γερμανία).

Το καλύτερο, βέβαια, είναι το υστερόγραφο. Το παραθέτω λοιπόν αυτούσιο: «Η απόπειρα εξίσωσης του κομμουνισμού με τον ναζισμό δεν είναι ούτε αφελής ούτε πρόσφατη. Η απόπειρα ταύτισης του κομμουνισμού με τον σταλινισμό επίσης δεν είναι ούτε αφελής ούτε πρόσφατη. Ο ρόλος της Γερμανίας και της Γερμανικής Ενωσης και στις δύο αυτές επιχειρήσεις είναι προεξάρχων και διαχρονικός». Ευτυχώς, λοιπόν, που υπάρχει κι η Ζωή και ξεσκεπάζει τις μεγάλες συνωμοσίες.

«Εσθονικός αντιπερισπασμός»

Φαίνεται, πάντως, πως η προσπάθεια της κυβέρνησης να υποδυθεί την αριστερότερη του αριστερού σκοντάφτει στην υπόλοιπη… Αριστερά. Για παράδειγμα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης βλέπει ως εσθονικό αντιπερισπασμό ή και ως εμπόριο εσωτερικής κατανάλωσης την επιλογή Κοντονή να μην παραβρεθεί στο συνέδριο για τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του 20ού αιώνα.

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε σε συνέντευξή του στον Σκάι αλλά και σε άρθρο του στον ιστότοπο Ισκρα που ανήκει στην Λαϊκή Ενότητα (με την ευκαιρία, θα σας έχω ζωντανό ρεπορτάζ από αυτά τα λημέρια όπου ψήνεται νέα μετωπική συμπόρευση…).

Και στα δύο του χτυπήματα ο «Λάφα» υπενθυμίζει με σκληρό τρόπο πως η παραπάνω κίνηση της κυβέρνησης είναι αντιπερισπασμός που απευθύνεται στο κομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ «το οποίο αποσυντίθεται και στον αριστερό προοδευτικό κόσμο ο οποίος φεύγει ολοταχώς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

«Καρφί δεν τους καίγεται για την υπεράσπιση των αξιών και των ιδεωδών του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού, αυτό τον έχουν γραμμένο στα παλιά τους τα παπούτσια» συμπλήρωσε, ενώ στο άρθρο του υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση Τσίπρα που εφαρμόζει τα μνημόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που κόβει συντάξεις και δικαιώματα, που ψηφίζει δύο-δύο τα μνημόνια της υποδούλωσης και ξεπουλάει τη χώρα, δεν διαθέτει καμιά αριστερή ευαισθησία. Επιχειρεί απλώς να εμπορευθεί με τον πλέον προκλητικό και αδίστακτο τρόπο τις ευαισθησίες ενός αριστερού προοδευτικού και δημοκρατικού κόσμου».