Η ΑΕΚ διψάει για μία ευρωπαϊκή πορεία. Τόσο ο Μανόλο Χιμένεθ όσο και οι παίκτες έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχει το αποψινό παιχνίδι με την Μπριζ στο ΟΑΚΑ (21.00, NS2). Το 0-0 του πρώτου αγώνα δίνει στην ΑΕΚ το δικαίωμα να πιστεύει στην πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

«Πρέπει να κάνουμε την ΑΕΚ μεγαλύτερη. Δεν μπορούμε να δίνουμε χαρά στον κόσμο μόνο με την κατασκευή του νέου γηπέδου. Πρέπει να προσπαθήσουμε να προσθέσουμε νέα στοιχεία στην ιστορία της ομάδας. Το ματς με την Μπριζ είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να ενισχύσει την ιστορία της ΑΕΚ» σχολίασε ο Χιμένεθ.

Κίνητρο. Στην ΑΕΚ έχουν κατανοήσει πόσο σημαντική είναι η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν είναι μόνο η ανάγκη για συγκομιδή ευρωπαϊκών βαθμών, αλλά και η ενίσχυση της ομάδας, καθώς στα ταμεία υπολογίζεται ότι θα μπουν πέντε εκατ. ευρώ. Και τα χρήματα αυτά θα φέρουν ενίσχυση στο ρόστερ. Οπως για παράδειγμα έναν επιθετικό, που αναζητά επίμονα ο ισπανός τεχνικός και όπως έχει αποδειχθεί έχει απόλυτη ανάγκη η ομάδα.

Η ΑΕΚ θα αναζητήσει το γκολ στο αποψινό παιχνίδι, κάτι που δεν έχει πετύχει στα πέντε παιχνίδια που έδωσε από πέρυσι, όταν επέστρεψε στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Δεν σκόραρε στα δύο ματς με τη Σεντ Ετιέν, στα δύο φετινά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και φυσικά στο Μπριζ. Επιτακτική ανάγκη είναι και το μηδέν στην άμυνα.