Ρεβάνς

Είναι από τις φορές που τα προγνωστικά επιβεβαιώνονται. Ή τουλάχιστον, αυτή η εικόνα βγαίνει μέχρι στιγμής. Τι λέγαμε την ημέρα της κλήρωσης; Φαβορί ο Ολυμπιακός απέναντι στην άπειρη Ριέκα. Πανηγυρική κόκκινη πρόκριση. Σαφές προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Εστερσουντ. Δυσκολίες για τον Παναθηναϊκό, γιατί η Μπιλμπάο έρχεται από προηγμένο πρωτάθλημα. Στην κόψη του ξυραφιού θα κριθεί το εισιτήριο στο ζευγάρι της ΑΕΚ με την Μπριζ. Ωστόσο, πάντα υπάρχει το περιθώριο για την υπέρβαση. Ακόμη και αν το Τριφύλλι εμφανίζεται σε μειονεκτική θέση μετά την ήττα-μαχαιριά (όπως ήρθε) στη Λεωφόρο, μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα. Εχει ξαναφτάσει σε προκρίσεις που άφησαν εποχή, γνωρίζει αυτή η φανέλα τον τρόπο να στέκεται υπερήφανα σε σπουδαία ευρωπαϊκά ραντεβού. Το πώς το 2-0 μετατράπηκε σε λιγότερο από ένα δεκάλεπτο σε 2-3, αξίζει να προβληματίσει τους αρμοδίους. Γιατί (και) στο ποδόσφαιρο, πρώτα σώνεις την παρτίδα και ύστερα την παίρνεις. Αρα, αρχικά σφίγγεις το ζωνάρι της άμυνας, διασφαλίζεις τα νώτα σου και ακολουθούν τα υπόλοιπα. Ο ΠΑΟΚ, μόνο αν φανεί εντελώς άμυαλος θα κινδυνεύσει από τους άβγαλτους Σουηδούς, ενώ η ΑΕΚ κάτι μας λέει ότι θα πετύχει το γκολ που αναζητεί εδώ και κάμποσο καιρό στις ευρωπαϊκές της περιπέτειες. Το σύνολο του Χιμένεθ καλό είναι, ψυχολογία λείπει.

Οπως και να ‘χει, η αποψινή βραδιά προσφέρεται για δυνατές συγκινήσεις και υψηλές προσδοκίες. Και ποιος ξέρει, ίσως μετά τη λήξη των αγώνων, οι αρμόδιοι να χαμογελούν και να κάνουν σχέδια για μεταγραφές. Το εγχώριο ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από στιγμές που το διαπερνούν και τρέχουν ακόμη πιο πέρα: στον θρίαμβο!

Δανεισμός

Ο Σπύρος Ρισβάνης δεν είναι κακός παίκτης. Το αντίθετο. Γιατί δεν θα έπαιρνε διαβατήριο για τον Ολυμπιακό. Επαιξε στο φιλικό με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, το πάλεψε στην προετοιμασία, μάλλον όμως άργησε να πάρει μπροστά, καθόσον αγωνίστηκε επί μακρόν την περασμένη σεζόν και φάνηκε κουρασμένος. Θα έχει και άλλη ευκαιρία να διαβεί την πόρτα του Ρέντη. Από χθες, ανήκει στον Ατρόμητο. Στο Περιστέρι καλείται να δώσει τα διαπιστευτήριά του. Για όσους το λησμονούν, με τον Ατρόμητο αναγεννήθηκε και έφτασε ψηλά ο Κώστας Μήτρογλου. Λέτε;

Ινδία

Πάντα έχει κάπου χαμηλότερα να βρεθεί ένας σταρ που δεν λάμπει πλέον τόσο πολύ στο χορτάρι. Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, που ακόμη θυμόμαστε τον παροξυσμό κατά την παρουσίασή του στην Τούμπα, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ινδία. Καριέρα; Τελευταία ένσημα να πούμε καλύτερα, γιατί πάντα ορισμένοι βλέπουν περισσότερο τραπεζικές καταθέσεις σε σύγκριση με την υστεροφημία τους.

Ρούνι

Εριξε οικειοθελώς τους τίτλους τέλους στη θητεία του στην Εθνική Αγγλίας. Υστερα από 119 συμμετοχές και 53 γκολ, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσει στα 32 του χρόνια. Και να αφοσιωθεί στην Εβερτον, ελπίζοντας κάποτε να ζήσει ως θεατής μια μεγάλη στιγμή των Λιονταριών. Που όλο θέλουν, αλλά στις τελικές φάσεις δεν δαγκώνουν.