Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος δεν ήταν η ίδια για όλους τους παίκτες. Κάποιοι σκοράρισαν και το χάρηκαν με την ψυχή τους, άλλοι απογοητεύτηκαν από το άσχημο αποτέλεσμα, μία άλλη κατηγορία όμως είναι οι ποδοσφαιριστές που μπαίνουν αναγκαστικά στα πιτς λόγω τραυματισμού στο πρώτο παιχνίδι.

Ο Ροντρίγκο Μολέντο χτύπησε στον αγκώνα, στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πλατανιά και το ιατρικό τιμ της ομάδας φοβήθηκε αρχικά για κάταγμα. Τελικά, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν εξάρθρωση και ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα πρέπει να τον ξεχάσει για περίπου ένα μήνα.

Η χαρά του Γιάννη Πετράκη για την πρώτη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τρίπολη μετριάστηκε από τον τραυματισμό του Πέδρο Κόντε. Ο ισπανός επιθετικός σημείωσε πέρυσι 13 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΣ, αλλά η φετινή χρονιά δεν άρχισε καλά για αυτόν. Μια θλάση στον προσαγωγό θα τον αφήσει εκτός δράσης έξι εβδομάδες.

Στο ίδιο παιχνίδι είχαμε άλλον έναν τραυματισμό. Ο Στάικος Βεργέτης δεν θα έχει στη διάθεσή του τις επόμενες τρεις εβδομάδες τον Γέβγεν Σελίν. Ο ουκρανός στόπερ υπέστη θλάση στον δεξιό δικέφαλο και έτσι ο προπονητής του Αστέρα έχει ένα ακόμα πρόβλημα. Θυμίζουμε ότι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν αγωνίστηκε ο αργεντινός μέσος Ισνάλντο (διάστρεμμα), αλλά και ο ιβοριανός επιθετικός Σεντρίκ Γκοντό (θλάση).

Πρόβλημα τραυματισμού στην πρεμιέρα και για τον Μάρκο Λιβάγια της ΑΕΚ. Ο κροάτης επιθετικός υπέστη κάκωση στον αριστερό τετρακέφαλο στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, έτσι κι αλλιώς δεν υπολογίζεται για το αυριανό ματς με την Μπριζ (τιμωρημένος), ενώ είναι αμφίβολος για τη συνάντηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Την πρεμιέρα στο ΟΑΚΑ θα θέλει γρήγορα να ξεχάσει και ο δεξιός οπισθοφύλακας του Παναιτωλικού, Γιώργος Μύγας. Θα μείνει τρεις εβδομάδες εκτός λόγω θλάσης.

Ο Πατρίκ Βουό αποχώρησε με διάστρεμμα στο παιχνίδι της Λαμίας με την Ξάνθη. Δεν προπονήθηκε τις τελευταίες δύο ημέρες και σήμερα το ιατρικό τιμ της ομάδας θα εκτιμήσει πάλι την κατάστασή του.

Υπήρξαν όμως και κάποιοι βασικοί ποδοσφαιριστές που δεν πρόλαβαν την πρεμιέρα λόγω τραυματισμού. Ο Δημήτρης Πέλκας του ΠΑΟΚ, ο οποίος χτύπησε στο γόνατο στο πρώτο ματς με την Εστερσουντ, δεν αγωνίστηκε στο ματς με τον Λεβαδειακό. Επίσης, μία θλάση άφησε τον επιθετικό του Πανιωνίου, Σαμέντ Γεσίλ, εκτός αποστολής για το παιχνίδι με την Κέρκυρα.