Είναι λογικό ο αριθμός που κυριαρχεί από προχθές (μετά τη μεγάλη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού στη Ριέκα) να είναι το 30.

Τόσα είναι τα εκατομμύρια σε ευρώ που θα βάλει στο ταμείο του ο πρωταθλητής Ελλάδας, πριν καν γίνει η πρώτη σέντρα στους αγώνες των ομίλων, στους οποίους επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο.

Κι όμως ένα άλλο ποσό ήταν το μυστικό για τη μεγάλη επιστροφή. Πρόκειται για τα 10 με 11 εκατομμύρια ευρώ που έριξε η διοίκηση των Ερυθρολεύκων στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα.

Απόλυτη στήριξη

Μάλιστα το έκανε με τέτοιο τρόπο που έδειξε την απόλυτη στήριξη στη δική της επιλογή για τον πάγκο, τον Μπέσνικ Χάσι. Ο κοσοβάρος τεχνικός έκανε τη βασική δουλειά για την οποία αποκτήθηκε. Να ξαναφέρει δηλαδή τον Ολυμπιακό στους χρυσοφόρους ομίλους, αλλά το βασικότερο είναι ότι είχε τα εφόδια που έπρεπε για να το κάνει και φυσικά τα αξιοποίησε.

Παίκτες όπως ο Οτζίτζα-Οφόε ή ο Καρσελά μπορεί να μην έχουν την αίγλη ενός Ριβάλντο ή ενός Τζιοβάνι, αλλά αν μη τι άλλο είναι ποδοσφαιριστές που με κλειστά μάτια θα έπαιρνε ο Ολυμπιακός των ομίλων. Διότι είναι παίκτες ουσίας, που προσφέρουν και θέαμα, άρα έχουν όλα τα εχέγγυα να βγάλουν – και με το παραπάνω – τα λεφτά τους.

Σε μια σεζόν λοιπόν όπου ο Ολυμπιακός δεν είχε… κάβα εκατομμύρια από το Τσάμπιονς Λιγκ της περασμένης περιόδου (είχε αποκλειστεί νωρίς πέρυσι από τη Χάποελ Μπερ Σεβά), η διοίκησή του δεν δίστασε να ρίξει δέκα και πλέον εκατομμύρια για μεταγραφές, επενδύοντας ουσιαστικά σε μια ενδεχόμενη πρόκριση, αλλά με συγκεκριμένο πλάνο και (αγωνιστικές) προδιαγραφές.

Υπάρχει συνέχεια

Για αυτό από το βράδυ της Τρίτης στον Πειραιά απολαμβάνουν τους καρπούς που έσπειραν πριν από έναν και πλέον μήνα, αλλά το βασικό είναι ότι δεν σταματούν εδώ. Διότι, όπως λέει και το πασίγνωστο ρητό, «τρώγοντας έρχεται η όρεξη».

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι μπορεί ο βασικός στόχος της σεζόν να επιτεύχθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή, αλλά οι πρωταθλητές δεν σταματούν εδώ και είναι βέβαιο ότι δεν θέλουν να έχουν απλώς διακοσμητικό ρόλο στον όμιλό τους, που θα καταρτιστεί απόψε το βράδυ στη Νιόν της Ελβετίας.