Το κουδούνισμα του τηλεφώνου του είχε ακουστεί αρκετά δυνατά εκείνο το απόγευμα στη Ρωσία, όπου είχε πάει με τον μάνατζέρ του για να κλείσει στην Κράσνονταρ, η οποία και έδινε πολύ καλύτερα λεφτά στους Πολωνούς της Λέγκια Βαρσοβίας από τον Ολυμπιακό.

Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο Μπέσνικ Χάσι, που για μια ακόμα φορά θύμιζε στον Βάντις Οτζίτζα-Οφόε πόσο τον θέλει στην ομάδα και τον υπολογίζει για αυτό που χτίζει στον Πειραιά.

Αλλωστε και ο παίκτης από την πρώτη στιγμή ήθελε να πιάσει… λιμάνι δίπλα στον παλιό προπονητή του και έκανε τα αδύνατα δυνατά για να πείσει τους ανθρώπους της Λέγκια. Τελικά δεν έβαλε ποτέ την υπογραφή του επί ρωσικού εδάφους αλλά στην Ελλάδα. Ηταν η ημέρα που ο Μπέσνικ Χάσι ηρέμησε και άρχισε να καταστρώνει τα πλάνα του. Η περίπτωση του συγκεκριμένου παίκτη είχε εξελιχθεί στο μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού, έχοντας έντονες δόσεις και από καλοστημένο θρίλερ. Τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Ο βέλγος μέσος ήταν το απωθημένο του Μπέσνικ Χάσι και όχι άδικα όπως αποδείχθηκε. Το πόσο τον πίστευε φάνηκε από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρα στο πρώτο παιχνίδι με τη Ριέκα, όπου τον έβαλε βασικό σχεδόν χωρίς προπόνηση (προερχόταν από τραυματισμό) και τον άλλαξε όταν άρχισε να… κουτσαίνει, αφού είχε πετύχει ένα εξαιρετικό γκολ (της ισοφάρισης).

Εκεί όμως που ξεδίπλωσε απλόχερα το ταλέντο του ο βέλγος μπαλαντέρ ήταν στη Ρουγέβιτσα, την έδρα της Ριέκα, όπου όχι μόνο έφτιαξε το γκολ (στον Μάριν), το οποίο απλούστευσε σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα, αλλά είχε εμβληματική παρουσία. Ο Χάσι τον προτίμησε αντί του Φορτούνη να τον βάλει πίσω από τον επιθετικό (κάτι σαν δεκάρι) και δικαιώθηκε, καθώς έκανε τη διαφορά και συνεργάστηκε άψογα και με τον Γερμανό.

Ως ποιότητα παίκτη, ο Οτζίτζα-Οφόε είναι από τις μεταγραφές που λέμε της παλιάς εποχής των μεγάλων ονομάτων, που μπορεί να μην έχει μεν το ίδιο γκελ στο αφτί του οπαδού με κάποιον πιο γνωστό (π.χ. Μέλμπεργκ, Καρεμπέ, Ριβάλντο), τον οποίο έχει δει και δέκα φορές στην τηλεόραση, μπορεί όμως να προσφέρει ποιοτική και ουσιαστική δουλειά μέσα στο γήπεδο.

Οι Πολωνοί της Λέγκια Βαρσοβίας, γνωρίζοντας ότι τον Ιανουάριο θα έμενε ελεύθερος, ήθελαν πάση θυσία να τον πουλήσουν για να βγάλουν και κάποια χρήματα, γι’ αυτό έβαλαν στο παιχνίδι και τους Ρώσους, ο παίκτης όμως είχε πειστεί να έρθει στην Ελλάδα.

Δύο στιγμιότυπα που ξεχώρισαν από τη νύχτα θριάμβου του Ολυμπιακού στη Ριέκα είχαν αποδέκτη τον Μπέσνικ Χάσι. Το πρώτο είναι που πέταξε το σακάκι του με το σφύριγμα της λήξης. Ηταν το ξέσπασμα ενός ανθρώπου που είχε μεγάλη πίεση, καθώς γνώριζε ότι ο πρώτος (και βασικός) στόχος της ομάδας ήταν να επιστρέψει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η δεύτερη εικόνα είναι που πάνε όλοι οι παίκτες στο τέλος να πανηγυρίσουν μαζί του, όχι μόνο αυτοί που τον γνώριζαν από πιο παλιά, αλλά και αυτοί που συνεργάζονται πρώτη φορά μαζί του όπως ο Μάριν και ο Καπίνο, για παράδειγμα, οι οποίοι βλέπουν έναν δίκαιο προπονητή να δίνει ευκαιρίες σε όλους μέχρι στιγμής.

Παράλληλα ρισκάρισε στα παιχνίδια, τόλμησε ακόμα και όταν του στράβωναν (ξαφνική απουσία Φορτούνη με Παρτίζαν στο Βελιγράδι) και πήγε με ξεκάθαρο πλάνο πετυχαίνοντας τον στόχο.

Σαφώς ο Χάσι και ο Οφόε είναι μέχρι στιγμής τα πρόσωπα που έχουν κλέψει την παράσταση στον Ολυμπιακό.