Με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής, μεταξύ των οποίων και δύο διμοιρίες ΜΑΤ, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λαμίας που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής. Αιτία ήταν η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ δημοτικής αρχής και εργαζομένων στην καθαριότητα, η οποία ξεκίνησε με την προσπάθεια ανάθεσης της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία.

Οι αστυνομικοί δεν επέτρεπαν την είσοδο στο χώρο που συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο σε απολυμένους συμβασιούχους, εργαζόμενους στην καθαριότητα και συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ ΟΤΑ. Είχαν προηγηθεί μηνύσεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής σε βάρος απολυμένων συμβασιούχων, αναφορές στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας με τις οποίες η δημοτική αρχή ζητούσε «προστασία του χώρου της συνεδρίασης», αλλά και ενστάσεις και αντιρρήσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε με 23 ψήφους εγκρίθηκε από τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας η σύμβαση για ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία, με διαδικασίες κατεπείγοντος.

Η αντιπολίτευση στο δήμο της Λαμίας κατηγορεί τόσο τον δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη όσο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχαρία Χαλβατζή για παράβαση καθήκοντος. Οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης στον Δήμο χαρακτηρίζουν τη συνεδρίαση ως «παρωδία» και κάνουν λόγο για κατάθεση προσφυγών στον ελεγκτή νομιμότητας έτσι ώστε να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν σ’ αυτήν τη συνεδρίαση.