Δεν ξέρω αν τελικά θα καταργηθούν ή όχι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, γιατί ακόμη στην κυβέρνηση παίζουν την κολοκυθιά, αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως η νεολαία βρίσκεται στο «στόχαστρο» των κυβερνητικών εξαγγελιών.

Ετσι, σήμερα, στο υπουργείο Παιδείας, Νίκος Παππάς και Κώστας Γαβρόγλου θα ανακοινώσουν με πάσα επισημότητα το πρόγραμμα για επιδότηση της πρόσβασης των νέων φοιτητών στο Διαδίκτυο. Το μέτρο θα αφορά όλους τους πρωτοετείς φοιτητές, δηλαδή εκείνους που έμαθαν χθες, με την ανακοίνωση των βάσεων, την επιτυχία τους στις Εξετάσεις και την είσοδό τους στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Οφείλω βέβαια να σχολιάσω ότι αυτο-επιστρατεύονται δύο ολόκληροι υπουργοί, προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους, προκειμένου να παρουσιάσουν οι ίδιοι μια δράση που εφαρμόζεται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια και εμπίπτει στις αρμοδιότητες του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών!

Ελπίζω λοιπόν, ότι η τόσο «αναβαθμισμένη» παρουσίαση της δράσης του επιδοτούμενου Ιντερνετ για τους πρωτοετείς φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, θα συνοδεύεται τουλάχιστον και από την… αναβάθμιση του ποσού της επιδότησης!

Υπενθυμίζεται, ότι το περσινό πρόγραμμα κάλυπτε μέχρι και το 60% του μηνιαίου παγίου των φοιτητικών συνδέσεων, με ανώτατο χρηματικό όριο τα 3 ευρώ τον μήνα, ενώ η χορήγησή του ήταν 12μηνη. Φορέας υλοποίησης της δράσης, που αφορούσε περίπου 50.000 φοιτητές – σπουδαστές (από το σύνολο των 61.568), ήταν το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), ενώ το συνολικό ύψος της επιδότησης ανήλθε σε 1,862 εκατ. ευρώ.