«Και τα αουτσάιντερ έχουν ψυχή» δήλωνε ο Οτο Ρεχάγκελ στις 30 Νοεμβρίου 2003 μετά την κλήρωση της τελικής φάσης του Euro 2004.

Το ίδιο μπορεί να λέει τους επόμενους μήνες και ο Ολυμπιακός μετά την κλήρωση στο Μόντε Κάρλο που τον έφερε αντίπαλο στο 4ο γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ με τη φιναλίστ Γιουβέντους, την Μπαρτσελόνα του Μέσι και του φίλου Βαλβέρδε και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Από άποψη ονομάτων των αντιπάλων πρόκειται σαφώς για την πιο δύσκολη κλήρωση που είχε ποτέ ο Ολυμπιακός. Ακόμα και το πρόγραμμα δεν τον ευνοεί. Μπορεί να ξεκινά με τον φαινομενικά πιο βατό αντίπαλο, τη Σπόρτινγκ στις 12 Σεπτεμβρίου στο Γ. Καραϊσκάκης, ωστόσο στα κρίσιμα συνεχόμενα παιχνίδια με την ίδια ομάδα στην 3η και 4η αγωνιστική θα παίξει με την Μπάρτσα, πρώτα στο Καμπ Νου.

Μέχρι τότε ωστόσο στη Βαρκελώνη μπορεί να έχει εκδηλωθεί στάση λόγω του σχίσματος που έχει προκληθεί μεταξύ διοίκησης και παικτών. Επίσης, η απόκτηση, όπως όλα δείχνουν, του Γάλλου Ουσμάν Ντεμπελέ είναι πιθανότερο να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής των προβλημάτων όταν γίνει αντιληπτό πως ο 20χρονος δεν είναι Νεϊμάρ. Πολύ δε περισσότερο, όταν καταλάβει και ο νεαρότερος οπαδός της ομάδας πως τα 120+30 (μπόνους) εκατ. που θα δώσει η Μπάρτσα για έναν παίκτη που μέχρι πριν από δύο χρόνια αγωνιζόταν με τους αναπληρωματικούς της Ρεν στην 5η κατηγορία ουσιαστικά πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων.

Οι οκτώ όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ

1ος: Μπενφίκα, Μάντσεστερ Γ.,

Βασιλεία, ΤΣΣΚΑ.

2ος: Μπάγερν, Παρί, Αντερλεχτ, Σέλτικ.

3ος: Τσέλσι, Ατλέτικο, Ρόμα, Καραμπάγκ.

4ος: Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Σπόρτινγκ.

5ος: Σπαρτάκ, Σεβίλλη, Λίβερπουλ, Μάριμπορ.

6ος: Σαχτάρ, Μάντσεστερ Σ., Νάπολι, Φέγενορντ.

7ος: Μονακό, Πόρτο, Μπεσίκτας, Λειψία.

8ος: Ρεάλ, Ντόρτμουντ,

Τότεναμ, ΑΠΟΕΛ.