Ο ΠΑΟΚ «πάγωσε» στο κρύο της σουηδικής πόλης Εστερσουντ και έμεινε εκτός ομίλων στο Γιουρόπα Λιγκ. Το 3-1 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα αποδείχθηκε τελικά πως δεν ήταν αρκετό. Με άσχημη αγωνιστική εικόνα για ακόμα μία φορά, ηττήθηκε 2-0 από την Εστερσουντ, μία ομάδα που πριν από τέσσερα χρόνια ήταν στην 3η κατηγορία και αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο ΠΑΟΚ έπεσε θύμα αυτής της ομάδας λοιπόν και πλέον καλείται να διαχειριστεί αυτό το άσχημο βράδυ και να βρει τις κατάλληλες λύσεις για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για κακή νοοτροπία της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ουσιαστικά άφησε αιχμές και για τον προκάτοχό του στον πάγκο του ΠΑΟΚ Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς: «Στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης μας διέλυσαν. Αυτό τους έδωσε δύναμη και ενέργεια να αντιδρούν, με αποτέλεσμα να χάνουμε την μπάλα» είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

«Είναι η χειρότερη κατάσταση για εμένα. Δεν περίμενα να χάσουμε την πρόκριση. Είναι μία δύσκολη περίοδος, την οποία θα πρέπει να ξεπεράσουμε άμεσα. Εγώ είμαι ο πρώτος υπεύθυνος και στη συνέχεια οι παίκτες» πρόσθεσε ο Λουτσέσκου.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχαναν εύκολα την μπάλα και δύσκολα κατάφερναν να απειλήσουν. Παράλληλα δεν είχαν την ενέργεια να αντιδράσουν όσες φορές απείλησε η Εστερσουντ. Αυτό φάνηκε και στα δύο γκολ. Στο πρώτο κανείς δεν εμπόδισε τον Εντουαρντς να σουτάρει έξω από την περιοχή. Ο Γκόντος παρενέβη στην πορεία της και νίκησε τον Ρέι (71′), ενώ φάνηκε να είναι σε θέση οφσάιντ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν σε διαιτητή και επόπτη, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αλλά και στο δεύτερο γκολ, έξι λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης σκοράρισε χωρίς πίεση για το 2-0. Στο 79′ ο Χόπκατ και πάλι χωρίς αντίσταση σουτάρισε αλλά αυτή τη φορά ο Ρέι ήταν αποτελεσματικός.

Ετσι και ο Λουτσέσκου έπεσε θύμα του 42χρονου άγγλου τεχνικού Γκρέιαμ Πότερ, ο οποίος δημιούργησε αυτή την Εστερσουντ. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θα έχει πλέον στη διάθεσή του και τον μαροκινό μεσοεπιθετικό Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος υπέγραψε χτες τετραετές συμβόλαιο.

Εστερσουντ: Κεϊτά, Σόμι (60′ Σομά), Παπαγιαννόπουλος, Πέτερσον, Μουκίμπι (68′ Βίνγκντρεν), Εντουαρντς, Νούρι, Μπατσίρου, Αϊές, Χόπκατ (90′ Μενσά), Γκόντος.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Σάχοφ, Τσίμιροτ (81′ Κουλούρης), Μπίσεσβαρ (60′ Ενρίκε), Τζάλμα, Μακ (85′ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.