Ο Μίχαελ Σκίμπε έστειλε χθες τα προσκλητήρια για τα επικείμενα ματς κόντρα στην Εσθονία και το Βέλγιο. Γιατί δεν πρέπει να λησμονούμε ότι υπάρχει και η Εθνική –όχι μόνον οι ομάδες που μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τι έπραξε ο γερμανός προπονητής; Κατ’ αρχάς αφήνει εκτός για το πρώτο ματς, αυτό με την Εσθονία, τον τραυματία Μήτρογλου και τον τιμωρημένο Παπασταθόπουλο. Και ελπίζει να έχει τον φορ στο φαινομενικά δυσκολότερο ματς κόντρα στο Βέλγιο. Ποιοι θα αγωνιστούν στην επίθεση; Εδώ θα πρέπει να σκεφθούμε διάφορα τρικ που ενδέχεται να γίνουν: είτε με τον Μπακασέτα περισσότερο προωθημένο, είτε με τους Βέλλιο ή Δώνη ή Διαμαντάκο να παίρνουν το χρίσμα του βασικού. Ενα δεύτερο που πρέπει να σημειώσουμε σχετίζεται με την παρουσία του Μπουχαλάκη. Ο χαφ έχει ρυθμό ένεκα της παρουσίας του με τη φανέλα της Νότιγχαμ και αυτό κρίθηκε ότι συγκαταλέγεται στα συν του. Παράλληλα, γυρίζουν οι Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ταχτσίδης, Τζαβέλλας και Σάμαρης.

Τα δύο κολλητά παιχνίδια, αναμφισβήτητα, θα κρίνουν πολλά για το μέλλον της Εθνικής αναφορικά με την παρουσία της στα γήπεδα της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018. Ο δε Σκίμπε βασίστηκε στη λογική του «οικογενειακού γκρουπ» και «κάτι» περιμένει ακόμη για να προσθέσει γκολκίπερ πίσω από το δίδυμο των Καρνέζη, Καπίνο.

Επεισόδια

Η ιστορία του αθλητισμού βρίθει περιπτώσεων που παίκτες ήταν πλακωμένοι μεταξύ τους ή και με τους προπονητές τους. Φυσικά, όλα τα σκεπάζει στην πορεία ένα θετικό αποτέλεσμα ή η κατάληξη της προσπάθειας. Χθες, βγήκε στην επιφάνεια ένα περιστατικό σοβαρό ανάμεσα στον Μπουρούση και τον Παππά, γεγονός που προκαλεί τριγμούς σοβαρούς στο όλο οικοδόμημα. Συμπέρασμα πρώτο: αρχίζουν και διαρρέουν τέτοια περιστατικά και στο μπάσκετ, γιατί μέχρι πρότινος όλα φαίνονταν εκεί καλώς καμωμένα. Καλύπτονταν. Δεύτερο: αναζητείται η αντίδραση ομοσπονδίας και προπονητή λίγες ημέρες πριν από το Ευρωμπάσκετ, ενώ ήδη υφίσταται το μείζον θέμα με τον Αντετοκούνμπο που τάραξε την ηρεμία πολλών. Και τρίτο, μια ερώτηση: έχουν σχέση οι πόνοι και η απουσία του Παππά από τα φιλικά ματς με το εν λόγω θέμα;

Διάκριση

Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές της επιστρέφει από το παγκόσμιο της πάλης η Μαρία Πρεβολαράκη. Κατέκτησε την τρίτη θέση στα 53 κιλά και απέδειξε ότι είναι η κορυφαία όλων των εποχών στην πατρίδα μας.

Ζλάταν

Μια υπογραφή συμβολαίου με θέα στο μέλλον. Οταν στις αρχές του καλοκαιριού δεν ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όλοι υπέθεσαν ότι ερχόταν το φινάλε για την καριέρα του λαβωμένου (ρήξη χιαστού) επιθετικού. Τώρα έπεσαν οι υπογραφές και ο Ιμπραΐμοβιτς ετοιμάζεται να βοηθήσει στο δεύτερο μισό της σεζόν. Εως τότε, σκληρή δουλειά για την αποθεραπεία του.