Με τρία γκολ και εξαιρετική εμφάνιση ξόρκισε την κακή παράδοση με τις βελγικές ομάδες η ΑΕΚ και με τη νίκη της επί της Μπριζ (3-0) επιστρέφει στα ευρωπαϊκά σαλόνια (ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ) και θα βάλει στο ταμείο της τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ.

Μέχρι τώρα στην ευρωπαϊκή της Ιστορία η Ενωση δεν είχε καταφέρει ούτε καν να πετύχει νίκη κόντρα σε ομάδα από το Βέλγιο, μετρώντας 0/5 με τρεις αποκλεισμούς από Αντερλεχτ και από έναν με Σταντάρ Λιέγης και Γκενκ (με συνολική συγκομιδή έξι ισοπαλίες και τέσσερις ήττες).

Επίσης δεν είχε σκοράρει στα πέντε ευρωπαϊκά παιχνίδια της από τη στιγμή που επέστρεψε από τα… αλώνια της Β’ και Γ΄ Εθνικής στη Σούπερ Λίγκα και στην Ευρώπη.

Παράλληλα, η ΑΕΚ έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που αποκλείει σε νοκάουτ παιχνίδια την Μπριζ, τον κακό δαίμονα του Παναθηναϊκού (τον έχει αποκλείσει τέσσερις φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις !).

Με ηγέτη τον Πορτογάλο Σιμόες, που σφράγισε τη μεγάλη νίκη με δύο γκολ, αλλά και το κερδισμένο πέναλτι (με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Χριστοδουλόπουλος) η Ενωση ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Μπριζ.

Σιμόες και Χριστοδουλόπουλος συμπλήρωναν ο ένας τον άλλον και έτσι στο 28′ ο δεύτερος αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Πορτογάλος από τον Χόρβατ. Εντεκα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά ο Σιμόες που ακολουθούσε με νέα κεφαλιά τελείωσε ουσιαστικά την πρόκριση (2-0). Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το γκολ του στις καθυστερήσεις.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λόπες (61′ Γιόχανσον), Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Βράνιες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (78′ Γκάλο), Κλωναρίδης (67′ Αλμέιδα).

Μπριζ: Χόρβατ, Παλάσιος (46′ Ρεφαέλοφ), Ενγκελς, Ντένσβιλ, Βόρμερ, Νακάμπα, Βάνακεν, Ντε Μποκ, Ντιαμπί, Βόσεν, Ντένις (59′ Ντιμπόμπε).