Μπορεί να μη διαθέτει τόσα βιβλία όσα η Ακρόπολη του Ολνταουν («κανείς δεν μπορεί να ελπίσει ότι θα τα διαβάσει όλα» σύμφωνα με τον Τζον Σνόου), στις αίθουσές του όμως υπάρχει κάτι ιδιαιτέρως πολύτιμο για έναν σκληροπυρηνικό φαν του «Game of Thrones»: ο λόγος για το Πανεπιστήμιο Α&Μ του Τέξας, του οποίου η βιβλιοθήκη όχι μόνο έχει στην κατοχή της το αρχείο του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, συγγραφέα της σειράς «Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου» (εκδ. Anubis) που ενέπνευσε τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά, αλλά και καλεί τους ενδιαφερομένους να το ξεψαχνίσουν, μπας και ανακαλύψουν πιθανές εξελίξεις στην ιστορία που έχει καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές και αναγνώστες.

Ο αμερικανός συγγραφέας παραχώρησε το πρώτο μέρος του αρχείου του στη βιβλιοθήκη Cushing του πανεπιστημίου το 1993, τρία χρόνια δηλαδή προτού εκδοθεί το «Παιχνίδι του στέμματος», το πρώτο μυθιστόρημα της σειράς. Πλέον περιλαμβάνει πάνω από 300 κούτες με σημειώσεις ή χειρόγραφα και περισσότερα από 1.300 βιβλία.

Προ ημερών, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Τζον Σαρπ παρότρυνε φοιτητές και ενδιαφερομένους να ερευνήσουν τα κιτάπια του: «Τα γραπτά και οι σημειώσεις του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν θα μπορούσαν να περιέχουν στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη της πλοκής και είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να τα αναζητήσει» είπε ο πρύτανης. «Είτε αρέσκεται κανείς στις θεωρίες είτε επιθυμεί απλώς να αντικρίσει τα κείμενα του Μάρτιν στην πιο ανεπεξέργαστη μορφή τους, το προσωπικό της βιβλιοθήκης θα παρουσιάσει με χαρά αυτόν τον θησαυρό της σύγχρονης λογοτεχνίας».

Ο ίδιος ο Μάρτιν δήλωσε προσφάτως ότι το έκτο πολυαναμενόμενο βιβλίο της σειράς, με τίτλο «The winds of winter», ίσως κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά. Η τηλεοπτική εκδοχή έχει ήδη πάρει τον δικό της σεναριακό δρόμο και ο συγγραφέας έχει δεχτεί κριτική για τη συγγραφική ταχύτητά του. Απαντώντας σχετικά, υπενθύμισε ότι το πρώτο και το δεύτερο βιβλίο γράφονταν για έξι και τέσσερα χρόνια αντίστοιχα, ενώ αποκάλυψε και ότι «περίπου είκοσι από τους χαρακτήρες που στην οθόνη σκοτώνονται εδώ και εκεί παραμένουν ζωντανοί για μένα και θα εμφανιστούν σε νέο βιβλίο».