Εξαιρουμένης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που επέλεξε την παράλληλη στοχοποίηση των «ΝΕΩΝ» και του «Βήματος», καθολική ήταν η αντίδραση και η αποδοκιμασία από τον πολιτικό κόσμο για την καταδρομική επίθεση των κουκουλοφόρων στα γραφεία του πρώην ΔΟΛ της Μιχαλακοπούλου, όπου εξακολουθούν να στεγάζονται ο ραδιοφωνικός σταθμός Βήμα FM και άλλες υπηρεσίες.

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία του ΔΟΛ. Η ελεύθερη έκφραση είναι προϋπόθεση δημοκρατίας. Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδράνεια απέναντι στους γνωστούς – αγνώστους που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όσους εκφράζουν διαφορετική άποψη. Δεν μπορούν ούτε να εκβιάζουν ούτε να τρομοκρατούν τον δημοσιογραφικό κόσμο. Η ανοχή στη βία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» ήταν η αντίδραση της ΝΔ, ενώ με ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης Μάξιμος Χαρακόπουλος διερωτήθηκε «πώς το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται ο Ρουβίκωνας;».

Το ΠΑΣΟΚ, καταδικάζοντας «μια ακόμη επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον της ελεύθερης έκφρασης, της ασφάλειας, της ίδιας της δημοκρατίας», διεμήνυσε: «Οσοι καλλιεργούν με τα λόγια και τις πράξεις τους το μίσος και τον διχασμό έχουν αντικειμενική ευθύνη.Οφείλει ο κ. Τσίπρας και οι αρμόδιοι υπουργοί του να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πατάξουν αυτά τα φαινόμενα».

«Το μίσος ορισμένων για τους δημοσιογράφους που δεν συμβιβάζονται με τις υποδείξεις είναι γνωστό και παλιό. Ο μεγαλύτερος εχθρός των σκοταδιστών και των φασιστών είναι πάντα αυτοί που γράφουν και αυτοί που σχολιάζουν ελεύθερα» δήλωσε από την πλευρά του Το Ποτάμι, βάζοντας ακόμη μια παράμετρο: «Η πολιτεία πρέπει να πάψει να ανέχεται αυτές τις τραμπούκικες συμπεριφορές. Αλλωστε, πλέον, οι γνωστοί – άγνωστοι είναι πια περισσότερο γνωστοί πάρα άγνωστοι. Ας πάψουν λοιπόν να τους προστατεύουν».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, εξάλλου, σχολίασε: «Ας κατανοήσουν επιτέλους όλοι ότι η πολυφωνία και η ελεύθερη δημοσιογραφία είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας. Η συνεχιζόμενη ανοχή σε φαινόμενα βίας συνιστά συνενοχή».

Το ΚΚΕ, καταδικάζοντας επίσης την επίθεση, υπογράμμισε ότι «τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού, αντίθετα βοηθούν όσους θέλουν να τους συκοφαντούν και να τους υπονομεύουν».