«Η επίθεση του περασμένου Σαββάτου στα γραφεία των εφημερίδων “ΤΑ ΝΕΑ” και “Το Βήμα” δεν είναι απλά απαράδεκτη και καταδικαστέα, αλλά αναδίδει οσμή φασισμού. Και ως τέτοια πρέπει να αξιολογηθεί και να αντιμετωπισθεί. Αν συνηθίσουμε τις επιθέσεις ωμής βίας στον Τύπο και στα κόμματα –και οφείλω να υπενθυμίσω ότι και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ γίνονται συχνά στόχος τέτοιων επιθέσεων –και τις “αρχειοθετούμε” ως μια αναπόφευκτη ρουτίνα, τότε στέλνουμε το μήνυμα συμβιβασμού και ανοχής που οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους.

Ε λοιπόν όχι! Δεν θα συνηθίσουμε σε μια Ελλάδα όπου εφημερίδες και κόμματα γίνονται στόχος “γνωστών – αγνώστων” και ομάδων που δρουν ανενόχλητοι.

Καμία Δημοκρατία δεν είναι τόσο απόρθητη ώστε να μπορεί να εφησυχάζει απέναντι στα σχέδια όσων επιχειρούν την τρομοκράτηση της κοινής γνώμης.

Η καθυστερημένη και χλιαρή αποδοκιμασία της κυβέρνησης απέναντι σε τέτοιες ενέργειες συντηρεί τη διάχυτη και αποκρουστική αίσθηση ότι η κυβέρνηση διατηρεί “εκλεκτικές συγγένειες” με ένα συνάφι παρακρατικών που εφορμά και επιχειρεί ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα.

Στο θέμα αυτό, όμως, δεν χωρούν συμβιβασμοί και μισόλογα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ανεχτεί “Τάγματα Εφόδου”, ανεξάρτητα από το χρώμα και την πολιτική καταγωγή τους. Οτιδήποτε λιγότερο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και αναδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης να εγγυάται την ελευθερία των πολιτών και να θωρακίζει και να προστατεύει τη Δημοκρατία».