«Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες, τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς…» Ενθουσιάζεστε κι εσείς όσο εγώ με τα εορταστικά άσματα του ΠΑΣΟΚ; Αν ναι, νομίζω ότι θα πρέπει να περάσετε μια βόλτα από το Ζάππειο στις 3 του μήνα. Ωστόσο, ίσως φέτος τα δεδομένα δεν θα φτάνουν το ρετρό άλλων έτων –ακούω πως η συζήτηση θα έχει να κάνει περισσότερο με το μέλλον, παρά με το παρελθόν. Βρισκόμαστε, άλλωστε, έστω και ατύπως, σε κεντροαριστερή προεκλογική περίοδο. Ομως, δεν θα λείπει το απαραίτητο homage στους παλιούς πρωθυπουργούς: ο καθείς και το βιντεάκι του.

Πολάκης χυδαίος κατά Καϊλή

Περαστικά θα του ευχηθώ πάλι για τη μικρή περιπέτεια που πέρασε πρόσφατα με την υγεία του, γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τον αθωώσω κιόλας για τα προκλητικά του post στο facebook. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς το νέο «χτύπημα» του Παύλου Πολάκη με αποδέκτη την Εύα Καϊλή ξεπέρασε κάθε όριο unfair και βρίθει από αισχρά υπονοούμενα.

Αφορμή στάθηκε άρθρο της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ (στην εφημερίδα «Ειδήσεις») για τον παππού της, τον οποίο –κατά την ίδια –σκότωσαν κομμουνιστές.

Διαβάστε πρώτα τι έγραψε η Καϊλή για να καταλάβετε:

«Κοντονή ακούς; Κομμουνιστές εγκληματίες σκότωσαν τον παππού μου. Ακούς;

Κομμουνιστές εγκληματίες έκαψαν το σπίτι της οικογένειάς μου, αφού το καταλήστεψαν. Φοβισμένες οι γυναίκες του σπιτιού κοιμόντουσαν τυλιγμένες σε κουβέρτες σε χαντάκια κοντά στο σπίτι, έως ότου εξαναγκάστηκε η γιαγιά μου να εγκαταλείψει ξανά τον τόπο της, την Κωνσταντία Μακεδονίας, για να γλιτώσει τα παιδιά της. Μετά από έναν ακόμη δραματικό ξεριζωμό, βρήκαν καταφύγιο στους προσφυγικούς δρόμους των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Γιατί; Απλοί άνθρωποι ήταν, χωρίς πολιτική δράση. Πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Ξένοι εκεί, ξένοι και εδώ. Στην Ελλάδα.(…)

Εγκλημα είναι η ενοχή για πράξη άδικη που τιμωρείται από τον νόμο. Εγκλήματα με ιδεολογικό μανδύα και εγκλήματα χωρίς μανδύα είναι πάντα εγκλήματα. Και αν διεπράχθη έγκλημα, πρέπει να τιμωρηθεί, χωρίς συγκρίσεις και χωρίς εξισώσεις. Αυτά, Κοντονή. Ρώτα για να μαθαίνεις».

Κι αντί λοιπόν να απαντήσει ο Σταύρος Κοντονής, τη βρώμικη δουλειά ανάλαβε ο «ειδικός»! Γράφει λοιπόν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας: «Προς ευρωβουλευτίνα ΠΑΣΟΚ: Οι κομμουνιστές στην Kατοχή κυνηγούσαν μαυραγορίτες και δοσίλογους. Τον είχες ξανακλάψει τον παππού και παλιότερα; Ή τώρα πρώτη φορά, λόγω Εσθονίας, σταλινισμού και περιόδου μεταγραφών προς ΝΔ μεριά;». Προτιμώ να το αφήσω ασχολίαστο.