Ενθουσιασμένος από την επίσκεψη Τσίπρα στις Πρέσπες δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος πρόσθεσε μάλιστα πως ο Πρωθυπουργός είναι γνώστης των προβλημάτων της περιοχής και δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του, όπως προέκυψε και από την σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς (φωτογραφία). Προς επίρρωση θύμισε ότι η Δυτική Μακεδονία ήταν στο επίκεντρο του πρώτου από τα 13 περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια που διοργανώνει η κυβέρνηση σε όλη τη χώρα. Για όσους δεν θυμούνται, ήταν τότε που ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να δημιουργήσει το περίφημο… λιμάνι ξηράς στην Καστοριά.

Oπως μάθαμε πάντως από την επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός έδωσε «λύσεις σε χρόνια προβλήματα του Νομού Φλώρινας, και ειδικότερα της περιοχής των Πρεσπών». Συγκεκριμένα, με απόφασή του λύνεται το πρόβλημα με τους τίτλους κυριότητας των σπιτιών της περιοχής, προχωράει η υλοποίηση του οδικού άξονα Φλώρινας – Κοζάνης, της απαλλοτρίωσης του οικισμού Αναργύρων και των αρδευτικών έργων σε Πρέσπες, Τριανταφυλλιά και Βεγορίτιδα, ενώ το νοσοκομείο της Φλώρινας ενισχύεται με μόνιμο ιατρικό προσωπικό και το ιατρείο στις Πρέσπες μετατρέπεται σε πολυδύναμο.

Ειδικά για τα δύο τελευταία, αδυνατώ να πιστέψω πως δεν είχε φροντίσει να τα λύσει αυτοπροσώπως ο Παύλος Πολάκης και χρειάστηκε η παρέμβαση του Πρωθυπουργού…