Απόλυτο σεβασμό στην προσωνυμία του –Money –έδειξε ο κορυφαίος πυγμάχος της σύγχρονης εποχής Φλόιντ Μέιγουεδερ. Για καθένα από τα 29 λεπτά που συνολικά διήρκεσε η αναμέτρησή του με τον πρωταθλητή του Ultimate Fighting Championship (UFC) Κόνορ ΜακΓκρέγκορ κέρδισε 12 εκατ. δολάρια: σύνολο 350 εκατ. δολάρια.

Ο άνθρωπος που κάνει βουτιές σε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων και κοιμάται με τον «Βενιαμίν Φραγκλίνο» αγκαλιά, θα γίνει ο τρίτος αθλητής μετά τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Τάιγκερ Γουντς που θα σπάσει το φράγμα του 1 δισ. δολαρίων σε έσοδα, στη διάρκεια της καριέρας του.

Τα εγγυημένα έσοδα του Μέιγουεδερ από τον αγώνα του με τον ΜακΓκρέγκορ είναι 100 εκατ. δολάρια, αλλά, όπως ο ίδιος υπολογίζει –και σπάνια κάνει λάθος όταν πρόκειται για χρήματα -, τα συνολικά του κέρδη θα φτάσουν τα 350 εκατ. δολάρια αν προστεθούν το ποσοστό του από το Pay Per View, τα εισιτήρια και το merchandising.

Γιόρτασαν και οι δύο

Ο αθλητής-συνώνυμο του χρήματος γιόρτασε την αύξηση του τραπεζικού του λογαριασμού στο δικό του στριπ κλαμπ στο Λας Βέγκας, το Girl Collection. Εκεί έφτασε οδηγώντας μια κόκκινη Bugatti Grand Sport Convertible, αξίας 3 εκατ. δολαρίων.

Και ο ΜακΓκρέγκορ όμως το γιόρτασε δεόντως κερνώντας ποτά αξίας 90.000 δολαρίων, αφού τα εγγυημένα του έσοδα ήταν 30 εκατ. δολάρια.

«Στον αγώνα των φιλάθλων», όπως επικράτησε να αποκαλείται η αναμέτρηση του Μέιγουεδερ με τον ΜακΓκρέγκορ λόγω των «πιέσεων» που –υποτίθεται πως –ασκήθηκαν από τους φίλους των μεικτών πολεμικών τεχνών και της πυγμαχίας για να γίνει ο αγώνας, ο αμερικανός πρωτοπυγμάχος ήταν τόσο βέβαιος για τη νίκη του ώστε προσπάθησε να στοιχηματίσει το ποσό των 400.000 δολαρίων πως ο αγώνας θα τελείωνε στα μισά του δέκατου γύρου.

Οταν οι διοργανωτές του στοιχήματος αρνήθηκαν το αίτημά του, ο φιλοχρήματος Μέιγουεδερ ζήτησε να στοιχηματίσει –και πάλι χωρίς επιτυχία –πως θα έθετε νοκάουτ τον αντίπαλό του.

Από την εξέλιξη του αγώνα, ο Μέιγουεδερ θα κέρδιζε και τα δύο στοιχήματα.

Ο 40χρονος Αμερικανός έφτασε τις 50-0 νίκες, ξεπερνώντας τον θρύλο Ρόκι Μαρτσιάνο, και μάλλον θα μείνει σ’ αυτή την επίδοση, αφού, όπως διατείνεται, δεν πρόκειται να επιστρέψει ξανά στα ρινγκ.

Στρατηγική

Η νίκη του Μέιγουεδερ στη μισογεμάτη T-Mobile Arena του Λας Βέγκας, η οποία έμοιαζε περισσότερο με το Dolby Theatre λόγω των δεκάδων αστέρων του Χόλιγουντ που παραβρέθηκαν, επιτεύχθηκε με σχέδιο.

Ο πυγμάχος άφησε τον ιρλανδό πρωταθλητή των μεικτών πολεμικών τεχνών, που αγωνιζόταν όμως για πρώτη φορά σε επαγγελματικό αγώνα πυγμαχίας, να επιτεθεί στους πρώτους γύρους, με αποτέλεσμα να κουραστεί. Και όταν συνέβη αυτό, ο Μέιγουεδερ του έδειξε τι εστί να είσαι πρωταθλητής στο μποξ.