Τελικά, τι ήταν μαγική εικόνα; Τα 64′ καταιγιστικού ρυθμού στη Λεωφόρο όταν πιάστηκε αιχμάλωτη η Μπιλμπάο ή μήπως η χθεσινή ανεκδιήγητη απόδοση του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό; Θα λέγαμε πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Ο ΠΑΟ είναι μια υπό διαμόρφωση ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα, μια ομάδα που θέλει τον χρόνο της για να ρολάρει. Οταν δεν έχει πίεση, μπορεί να ξεσηκώνει τον κόσμο, να προηγείται με 2-0 και ξαφνικά να χάνει το έδαφος και να βρίσκεται στο 2-3. Ομοίως, την ώρα που μπαίνει το «πρέπει» στην εξίσωση, προκύπτουν γκέλες πανομοιότυπες με αυτή της πρώτης αγωνιστικής στα Περιβόλια ή η χθεσινή με τα παλικάρια από τη Λιβαδειά. Εχουμε, δηλαδή, ένα σύνολο ψυχολογίας με τα πάνω και τα κάτω του, ή και τα λάθη που μπορεί να κάνει ο Ουζουνίδης, γιατί ουδείς αλάνθαστος και δη όταν επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο με την απώλεια της νίκης. Φυσικά, ο Παναθηναϊκός θα στρώσει –αρκεί να μην είναι αργά, γιατί ήδη βρίσκεται έξι βαθμούς από την κορυφή. Και ως γνωστόν, όταν οι στόχοι απομακρύνονται, λύνονται τα πόδια αρκετών. Αν και μέχρι τότε πρέπει οι διοικητικοί να αποφασίσουν αν θα παραχωρηθεί ή όχι ο Ζέκα και βέβαια να θα βρεθεί μια ξεκάθαρη λύση για τη θέση του αναπληρωματικού αριστερού μπακ. Γιατί όταν συνεχώς ταλαιπωρούνται παιδιά που θητεύουν σε ρόλο κεντρικού μπακ, οι ζημιές θα είναι αναπόφευκτες και η άμυνα θα βγαίνει συνεχώς εκτεθειμένη.

Εύρημα

Λίγοι γνώριζαν τον Χατζησαφί όταν υπέγραψε με τον Πανιώνιο. Μόνον οι αρκετά ψαγμένοι και όσοι ασχολήθηκαν με την αγορά του Ιράν, ένεκα του μπαμ που έκανε πέρυσι ο Μασούντ. Στην πορεία, ο Χατζησαφί εξελίσσεται σε λαχείο. Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο; Στην Πλατεία τον βάζουν αριστερό μπακ, προφανώς ελλείψει άλλου αξιόπιστου. Ωστόσο, ο διεθνής με την εθνική ομάδα του Ιράν είναι περισσότερο χαφ και το απέδειξε με την άνεση που προωθήθηκε και σημείωσε γκολ στο χθεσινό ματς απέναντι στον Απόλλωνα.

Εθνική

Αρχίζει προετοιμασία ενόψει των προσεχών δύο αγώνων με Εσθονία και Βέλγιο. Ας μην κρυβόμαστε, το δεύτερο ματς κρίνεται ως το πλέον σημαντικό και κρίσιμο: εκεί δίνουν το βάρος οι αρμόδιοι προκειμένου να ετοιμαστεί ο Παπασταθόπουλος που αποχώρησε με συμπτώματα διάσεισης από το πρόσφατο ματς της Ντόρτμουντ, ενώ τραυματίας είναι και ο Τοροσίδης. Λύσεις, πάντως, υπάρχουν για τον γερμανό κόουτς.

Προσδοκίες

Αυτό το καλοκαίρι τα νιάτα της Ελλάδας ξεχωρίζουν στις διοργανώσεις της πισίνας. Η Εθνική Νεανίδων του πόλο άγγιξε το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Νόβισαντ, αλλά τελικά το βάθρο χάθηκε στις λεπτομέρειες. Τα κορίτσια του Κώστα Δήμου προηγήθηκαν 4-1, αλλά ακολούθως δέχτηκαν οκτώ γκολ στα δύο τελευταία οκτάλεπτα και έχασαν από την Ουγγαρία με 9-8. Η ελληνική ομάδα είχε ηττηθεί στον ημιτελικό από την Ισπανία το Σάββατο (10-7).