«Ισως ο πρόεδρος να μας επιφυλάσσει κάποια μεταγραφική έκπληξη».

Η ατάκα του τεχνικού του Ολυμπιακού Μπέσνικ Χάσι μετά το νικηφόρο παιχνίδι επί της Λαμίας (1-0) μπορεί να ειπώθηκε με χαμόγελο, αλλά κρύβει μια μεγάλη αλήθεια καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι πρωταθλητές θα ενισχυθούν ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ και όχι μόνο.

Στην επίθεση, ο Μπεν συνεχίζει να μη βρίσκει το εύκολο γκολ, ενώ και ο Ανσαριφάρντ δεν μπόρεσε να τελειώσει το ματς στο Περιστέρι (από τρομερή πάσα του Φορτούνη). Την ίδια ώρα, ο Τζούρτζεβιτς (που σημείωσε άλλα δύο γκολ κόντρα στη Βιντεότον) αποχωρεί από την Παρτίζαν και θα είχε έρθει ήδη στον Πειραιά αν η διοίκηση της ομάδας του δεν άλλαζε κάθε μέρα τις απαιτήσεις της. Δεν έχει τελειώσει η υπόθεση, αλλά κοιτούν και άλλες περιπτώσεις στον Πειραιά, ενώ παράλληλα θα κινηθούν για στόπερ και ενδεχομένως για έμπειρο κίπερ πίσω από τον Καπίνο.

Κράτησε το απόλυτο

Με τον αρχηγό του Κώστα Φορτούνη –και πάλι –σε μεγάλα κέφια και κορυφαίο τον Πάρντο (έπαιξε στη θέση του Καρσελά) ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2 με δύσκολη εκτός έδρας νίκη επί της Λαμίας, στο ουδέτερο γήπεδο του Περιστερίου, καθώς τα έργα ανάπλασης του γηπέδου των νεοφώτιστων δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Οι πρωταθλητές, εμφανώς «άδειοι» μετά τον ευρωπαϊκό θρίαμβο επί της Ριέκα, έμειναν στο… σεντόνι πραγματοποιώντας τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση μέχρι στιγμής, αλλά κατάφεραν να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο με το πέναλτι που κέρδισε ο Πάρντο από τον Αναστασιάδη (κακή εκτίμηση, καθώς αντί για μπάλα πήρε τα πόδια του αντιπάλου του) και αξιοποίησε ο μετρ του είδους Κώστας Φορτούνης στο 29′.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ (αξιόμαχο σύνολο, που έδειξε ότι θα κάνει πολλές ζημιές και θα διεκδικήσει με αξιώσεις την παραμονή του) έβαλε δύσκολα από την αρχή στους Πειραιώτες με τον Καπίνο να σώζει την ομάδα του στο πλασέ του Πίτι (5′), τον Μπλάζιτς να αστοχεί από καλή θέση (15′) και τον Βουό να σημαδεύει με κεφαλιά το δεξί δοκάρι του πορτιέρο των Πειραιωτών (35′) σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου οι γηπεδούχοι είχαν οκτώ τελικές!

«Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός στο τέλος έκανε καθυστερήσεις αποτελεί εύσημο για μας» τόνισε ο τεχνικός της Λαμίας, Μπάμπης Τεννές, που είδε την ομάδα του να πιέζει τον διάσημο αντίπαλό της μέχρι και το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ιδιαίτερα ακόμα περισσότερο μετά το 70′ όταν και αποβλήθηκε –λανθασμένα –με δεύτερη κίτρινη ο Μίλιτς.

Μπορεί ο αριστερός αμυντικός των Πειραιωτών (που ήταν μία από τις μόλις τρεις αλλαγές που έκανε ο Μπέσνικ Χάσι σε σχέση με τον αγώνα στη Ριέκα) να ήταν ο αδύναμος κρίκος για την ομάδα του –έπαιξε αντί του Κούτρη -, αλλά σε καμία περίπτωση δεν άξιζε την αποβολή.

Καθώς το πόδι του Βάντερσον την ώρα που έτρεχε, χτύπησε πάνω στον Μίλιτς και αυτό τον έκανε να χάσει την ισορροπία του. Κακή εκτίμηση από τον ρέφερι Κατσικογιάννη.

«Το ζητούμενο για αυτό το παιχνίδι ήταν μόνο η νίκη και περίμενα ότι θα είναι δύσκολο» παραδέχθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, που θα πρέπει να λύσει σύντομα το θέμα ότι έπειτα από μια μεγάλη νίκη αρκετοί παίκτες του παρουσιάζονται χαλαροί, κάτι που έγινε και μετά το 3-1 στο Βελιγράδι επί της Παρτίζαν, στον επαναληπτικό με τους Σέρβους στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Λαμία: Παπαδόπουλος, Παντελιάδης (68′ Κουτρομάνος), Αναστασιάδης, Κουκόλης (85′ Τσουπρόνης), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Ομο, Ακόστα, Πίτι, Βασιλαντωνόπουλος (55′ Βάντερσον), Βουό.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Ομάρ, Ρομαό, Ρέτσος, Μίλιτς, Ζιλέ, Οτζίτζα, Φορτούνης (79′ Σεμπά), Μάριν (74′ Φιγκέιρας), Πάρντο, Μπεν (64′ Ανσαριφάρντ).