Τα χειρότερα γλίτωσε ο δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς, από την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε μέσα στο γραφείο του. Και αυτό γιατί από τις δύο μαχαιριές που του κατάφερε ένας 35χρονος εργαζόμενος στο Δήμο, ο κ. Τσουκαλάς παρουσίασε ακατάσχετη αιμορραγία και η κατάσταση της υγείας του θα κρεμόταν από μία λεπτή κλωστή αν οι συνεργάτες του δεν τον μετέφεραν άμεσα στο Θριάσιο νοσοκομείο που απέχει από το Δημαρχείο μόλις 3,5 χιλιόμετρα.

Ο κ. Τσουκαλάς διακομίστηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμορραγία και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Στη συνέχεια οι γιατροί διαβεβαίωσαν πως η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης είναι συμβασιούχος χειριστής οχημάτων και δεν είχε οικονομικές διαφορές με τον Δήμο. Η σύμβασή του έληξε το καλοκαίρι μετά τη σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, αλλά ανανεώθηκε με τη γνωστή τροπολογία Σκουρλέτη μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

Ορισμένοι υπάλληλοι του Δήμου τον περιγράφουν ως άνθρωπο οξύθυμο και μοναχικό. Ο 35χρονος εισήλθε στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στο γραφείο του Γ. Τσουκαλά και τον μαχαίρωσε. Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν λίγο αργότερα.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με μήνυμά του, καταδίκασε την επίθεση στον δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά και εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του δημάρχου και του εκφράζει την ολόθερμη συμπαράστασή του, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση.

Το σύνολο της Αυτοδιοίκησης καταδίκασε την πρωτοφανή επίθεση με μαχαίρι εναντίον του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται».

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, «το σημερινό θλιβερό περιστατικό αναδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο το ιδιαίτερα δύσκολο έργο των αιρετών, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν με το βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών, κάποιες φορές καλούνται να αντιμετωπίσουν ακραία φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, σ’ ένα ανοχύρωτο περιβάλλον».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί «τόσο τη Δικαιοσύνη, όσο και την Πολιτεία, να λάβουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που δεν θα επιτρέψουν στο μέλλον να επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα».

Την επίθεση κατά του δημάρχου Ελευσίνας καταδίκασε και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επίσης κάλεσε «την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη θωράκιση και εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Την επίθεση κατά του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ.