Σε ρυθμούς πλήρους κομματικής επαγρύπνησης ενόψει ΔΕΘ έχει θέσει τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η σημερινή συνεδρίαση των γαλάζιων τομεαρχών υπό την προεδρία του είναι ενδεικτική αυτής της κατεύθυνσης.

Μολονότι η συνεδρίαση είναι στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχει ο αρχηγός της ΝΔ με τους βουλευτές – υπευθύνους τομέων, η συγκεκριμένη αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω της εμφάνισης του Κυριάκου στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 15-17 Σεπτεμβρίου.

Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι από τη μία να δώσει το στίγμα της τακτικής που θα πρέπει να ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση και συνακόλουθα και οι γαλάζιοι τομεάρχες απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Στη συνεδρίαση του Μαΐου για παράδειγμα η εντολή που είχε δώσει στους τομεάρχες ήταν να εντείνουν την αντιπολιτευτική τους δράση και ταυτόχρονα να ξεδιπλώσουν στην κοινωνία ρεαλιστικό σχέδιο της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση. Σ’ αυτή τη συνεδρίαση –όπως προεξοφλείται –ο Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει ακόμη περισσότερη δουλειά από το Συντονιστικό των τομεαρχών.

Χαλάνε τη «φιέστα»

Στην Πειραιώς και στο επιτελείο του Κυριάκου γνωρίζουν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έξοδο στις αγορές, θα επιχειρήσει να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στη ΔΕΘ. Γι’ αυτό θεωρούν πως είναι επιβεβλημένο η ΝΔ και όλοι οι βουλευτές της να επισημαίνουν τις κυβερνητικές αποτυχίες αλλά και να επικεντρωθούν στις εναλλακτικές προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλους τους τομείς.

Ο γαλάζιος συναγερμός που έχει σημάνει ο πρόεδρος της ΝΔ στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ενόψει της παρουσίας του στην 82η ΔΕΘ περιλαμβάνει κι άλλες συναντήσεις. Ετσι, μετά τους τομεάρχες, είναι προγραμματισμένο να δει το μεσημέρι τούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εκλέγονται στη Μακεδονία. Αλλωστε οι μακεδόνες βουλευτές θα βρίσκονται στο πλευρό του τόσο το τριήμερο της παρουσίας του στη ΔΕΘ όσο και την επόμενη εβδομάδα όταν ο Κυριάκος θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντηθεί με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης.

Προτού ανηφορίσει στη Βόρεια Ελλάδα ο Μητσοτάκης πάντως θα περάσει πρώτα από τη (γενέτειρα) Κρήτη. Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η σύσκεψη που διοργανώνει η ΝΔ στο Ηράκλειο για την οδική συμπεριφορά στην Κρήτη και τις υποδομές με έμφαση στον Βόρειο Οδικό Αξονα του νησιού (ΒΟΑΚ). Ο Κυριάκος επιχειρεί και μ’ αυτή την εκδήλωση να δείξει πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν περιορίζεται σε κριτική αλλά έχει προτάσεις. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είχε διστάσει να στηλιτεύσει μέσω ανάρτησής του στο facebook τον επικίνδυνο τρόπο με τον οποίο οδηγούν οι συντoπίτες του στην Κρήτη.

Στη σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΕΚΑΒ, εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, εθελοντικές ομάδες διάσωσης και πρόληψης, αθλητικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας. Βάρος θα δοθεί στην κακή κατάσταση του ΒΟΑΚ ενώ θα παρουσιαστεί το σχέδιο «Προσέχω» της Νέας Δημοκρατίας για την οδική ασφάλεια.