Η αποχώρηση του Ζέκα υπήρξε η τελευταία απώλεια τούτο το καλοκαίρι για τον Παναθηναϊκό. Πολλά μπορεί να ειπωθούν για τον (τέως πλέον) κάπτεν της ομάδας. Για την όχι τοπ ποδοσφαιρική του κλάση και την αμφιλεγόμενη ποιότητά του. Ενα, ωστόσο, ουδείς δικαιούται να παραβλέψει: ο Ζέκα αγάπησε σφόδρα το Τριφύλλι, πρόσφερε πολλά, ταυτίστηκε με τους Πράσινους και παράλληλα δέθηκε τόσο με την πατρίδα μας, ώστε επιδίωξε να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. Και είναι, όντως, οξύμωρο, μήνες μετά την πρεμιέρα του με τα χρώματα της εθνικής ομάδας να αποχωρεί από την Ελλάδα με προορισμό τη Δανία. Οσον αφορά τον Παναθηναϊκό, αξίζει να σημειωθεί ότι έφυγαν αρκετοί από το σύνολο της περασμένης σεζόν. Αλλοι γιατί κρίθηκε πως δεν μπορούν να δώσουν παραπάνω (Μέστο, Κλωναρίδης, Παναγιώτης Βλαχοδήμος, Μπουμάλ, Λέτο) και άλλοι επειδή πίεσαν για να αποχωρήσουν, προσβλέποντας σε ένα υψηλότερο συμβόλαιο και καλύτερες αμοιβές (Μπεργκ, Λέτο). Το αν ο (νέος) ΠΑΟ του Ουζουνίδη αποδειχθεί ανώτερος από αυτόν που είδαμε την προηγούμενη σεζόν, το μέλλον θα δείξει. Γιατί πέρα από τις πωλήσεις και τα διαζύγια, ήρθαν και ικανοί ποδοσφαιριστές. Σίγουρα, όμως, αναζητείται παίκτης-σημείο αναφοράς που κάθε ομάδα με υψηλές βλέψεις έχει ανάγκη.

Θετικό δείγμα

Είναι απορίας άξιον γιατί ορισμένοι δυσκολεύονται να κατανοήσουν τους όρους του ευ αγωνίζεσθαι και επίσης την εποχή που ουδείς ξεφεύγει από τις δαγκάνες των ελέγχων. Τώρα, βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία ελληνίδα πρωταθλήτρια που μετείχε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Πρόκειται για αθλήτρια δρομικών αποστάσεων. Ενα άτομο, λοιπόν, στα 20 που στείλαμε, φέρεται να έχει κάνει χρήση αναβολικών, αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα του πρώτου δείγματος, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής. Το ακόμη χειρότερο για τη χώρα μας είναι ότι στα 1.513 δείγματα που ελέχθησαν, μόνο τα τρία ήταν θετικά και το ένα γαλανόλευκης απόχρωσης. Είμαστε ή δεν είμαστε αδιόρθωτοι;

Εκτός μάχης

Σημαντικές, αναμφίβολα, οι απώλειες που προέκυψαν για την Εθνική ενόψει του «σετ αγώνων» κόντρα σε Εσθονία και Βέλγιο. Οι Τοροσίδης και Κουρμπέλης δεν ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούσαν, οπότε ο Σκίμπε καλείται να βρει άλλες λύσεις.

Σαράποβα

Η (περίπου) 15μηνη τιμωρία της για χρήση αναβολικών έληξε, οπότε είναι ελεύθερη να αγωνιστεί στο US Οpen. Με τον κόσμο του τένις και δη τις υπόλοιπες τενίστριες να έχουν διχαστεί, καθόσον δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν πως θα έπρεπε η ωραία Μαρία να παίζει ακόμη τένις σπίτι της. Ουδείς όμως αμφισβητεί ότι τα κορτ θα λάμπουν…

Ντούντα

Δικαιωμένος που πήγε κόντρα στη φιλοσοφία του για χάρη του Ολυμπιακού (η μοναδική ομάδα στην οποία εργάστηκε για δεύτερη φορά) δήλωσε και χθες ο σπουδαίος Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Ο σέρβος κόουτς βρέθηκε ξανά στο Λιμάνι με αφορμή τον αγώνα προς τιμήν του (20 Σεπτεμβρίου στο ΣΕΦ) που διοργανώνει ο Ολυμπιακός και όλα τα έσοδα να μοιράζονται στο Χαμόγελο του Παιδιού και σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου.