Η κορυφή δεν ζαλίζει τον Πανιώνιο, που ακόμα δεν έχει δεχτεί γκολ και με τη νίκη του επί του Απόλλωνα (2-0) έκανε το 2/2 και βρίσκεται στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Το παιχνίδι ξύπνησε μνήμες για τα δύο σωματεία που έχουν κοινές ρίζες από την πονεμένη Σμύρνη και χθες υπήρχε ένας λόγος παραπάνω, καθώς συμπληρώθηκαν 95 χρόνια από την αποχώρηση των τελευταίων ελληνικών στρατευμάτων από τη Μικρά Ασία, η οποία συνοδεύτηκε από σφαγή αμάχων, μεταξύ των οποίων και ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, ενώ αποτέλεσε προπομπό της ολοκληρωτικής καταστροφής της Σμύρνης λίγες ημέρες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 1922. Οι δύο σύλλογοι τιμούν την ιστορία τους και ειδικότερα τον αθλητισμό για πάνω από έναν αιώνα και χθες βρέθηκαν αντίπαλοι σε ένα πάλαι ποτέ παραδοσιακό ντέρμπι.

Ο Πανιώνιος προσφέροντας και ωραίο ποδόσφαιρο με κορυφαίο τον 20χρονο επιθετικό Λάζαρο Λάμπρου, ο οποίος έβγαλε την ασίστ στον Ιρανό Χατζισαφί για το 1-0 (39′) ενώ «κλείδωσε» ο ίδιος τη νίκη με άψογο πλασέ (56′).

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης (62′ Ταπόκο), Μασούντ, Μασούρας (87′ Σαραμαντάς), Λάμπρου, Ντουρμισάι (80′ Γεσίλ).

Απόλλων Σμύρνης: Τσόβιτς, Κοντοές, Παπάζογλου, Μπαρτολίνι, Κούρος (70′ Μενδρινός), Χουάρες, Μπαμπιάρζ (87′ Ελμπάζ), Κονέ, Μάατσεν (46′ Αλμπάνης), Ανιέτε, Καστιγέχος.