Μαγική εμφάνιση της Λίβερπουλ που μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι με την Αρσεναλ (4-0) στην 3η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Τρελό πάρτι στο Ανφιλντ με πρωταγωνιστές τους Μανέ, Φιρμίνο, Σαλάχ, Στάριτζ, ενώ κατήφεια και προβληματισμός επικρατούσαν στην Αρσεναλ, τόσο για την εμφάνιση της ομάδας όσο και για τις επιλογές του Αρσέν Βενγκέρ. Ο αλσατός τεχνικός σχολιάστηκε έντονα καθώς επέλεξε τον Ντάνι Γουέλμπεκ για την κορυφή της επίθεσης, αφήνοντας στον πάγκο τον Λακαζέτ. Επίσης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα τον Αλέξις Σάντσες, ο οποίος όταν αντικαταστάθηκε συνελήφθη από τον τηλεοπτικό φακό να χαμογελά.

«Είναι μία απογοητευτική εμφάνιση, μία καταστροφή» είπε ο τεχνικός της Αρσεναλ. «Το αποτέλεσμα είναι επακόλουθο αυτής της εμφάνισης. Μας νίκησαν στη δύναμη και έχοντας πολλά λάθη το κάναμε πιο εύκολο για αυτούς».

Μία επιλογή που συζητήθηκε είχε και ο Γιούργκεν Κλοπ. Κάτω από τα δοκάρια αντί του Μινιολέ ήταν ο Κάριους, γεγονός που δημιούργησε φήμες ότι ο Βέλγος πορτιέρο μπορεί να αποχωρήσει. Ο τεχνικός της Λίβερπουλ όμως υποστήριξε ότι τον άφησε εκτός αποστολής για να ξεκουραστεί, ενώ αυτός θα παραμείνει η πρώτη του επιλογή.

«Αν δώσεις χώρο στην Αρσεναλ θα χάσεις το παιχνίδι πριν αρχίσει. Πιστεύω ότι δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά απ’ αυτά που ήθελαν και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες που δούλεψαν πολύ σκληρά» είπε ο Κλοπ.

Η μοναδική ομάδα που έχει μόνο νίκες στα τρία έως τώρα παιχνίδια είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που επικράτησε 2-0 στο Ολντ Τράφορντ της Λέστερ. Ο Ζοζέ Μουρίνιο είδε τους Ράσφορντ και Φελαϊνί να σκοράρουν, ενώ εξέφρασε τη δυσφορία του για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. «Μόνο στα γκολ αισθάνθηκα ότι υπήρχε κόσμος στο γήπεδο» σχολίασε ο πορτογάλος τεχνικός.

Κάρτα λόγω… ενθουσιασμού

Γκρίνια –για διαφορετικό λόγο –και για τον Πεπ Γκουαρντιόλα μετά το εκτός έδρας 2-1 επί της Μπόρνμουθ. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ λύτρωσε τη Μάντσεστερ Σίτι σκοράροντας στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων και έτρεξε να πανηγυρίσει με τους οπαδούς. Ο διαιτητής Μάικ Ντιν τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς θεώρησε ότι ήταν ο υπαίτιος για την είσοδο κάποιων οπαδών στο γήπεδο. Αυτό εξαγρίωσε τον Γκουαρντιόλα: «Αν δεν μπορείς να πανηγυρίσεις με τους θεατές, τότε καλύτερα να μην τους προσκαλείς στο γήπεδο» είπε ο τεχνικός της Σίτι.

Σοκ για την Τότεναμ που δέχθηκε την ισοφάριση από την Μπέρνλι (1-1) στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ Φάμπρεγας και Μοράτα σκόραραν στο 2-0 της Τσέλσι επί της Εβερτον.

Αλλα αποτελέσματα: Γουέστ Μπρομ – Στόουκ 1-1, Γουότφορντ – Μπράιτον 0-0, Κρίσταλ Πάλας – Σουόνσι 0-2, Χάντερσφιλντ – Σαουθάμπτον 0-0, Νιούκαστλ – Γουέστ Χαμ 3-0.