Ο Ουσμάν Ντεμπελέ αφίχθη στην οδό Aristides Maillol και φωτογραφίστηκε φορώντας τη φανέλα της νέας του ομάδας, της Μπαρτσελόνα. Ο Φιλίπ Κουτίνιο κάνει πρόβες μπροστά στον καθρέφτη για να δει αν του πηγαίνουν τα μπλαουγκράνα και ο Ανχελ ντι Μαρία παρακαλά τον Νασέλ αλ Κελαϊφί να ρίξει νερό στο κρασί του για να γίνει συμπαίκτης του Λιονέλ Μέσι.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που στην Καταλωνία οι φίλοι της Μπαρτσελόνα αγωνιούν για τις μεταγραφές της ομάδας τους.

Οι Μπλαουγκράνα είναι αποφασισμένοι να ρίξουν πολύ χρήμα στην αγορά για να καλύψουν το κενό του Νεϊμάρ.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν σαφής μετά τη νίκη της αντιπάλου του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με 2-0 επί της Αλαβές: «Ελπίζουμε πως στις 31 Αυγούστου (τελευταία ημέρα των μεταγραφών) θα έχουμε ακόμα πιο ανταγωνιστική ομάδα».

Η πίεση που ασκείται στην κορυφή της πυραμίδας του συλλόγου λόγω της φυγής του Νεϊμάρ, ουσιαστικά την ανάγκασε να υποκύψει στις τρελές απαιτήσεις της Ντόρτμουντ για τον Ντεμπελέ. Το ταλέντο του νεαρού είναι αναμφισβήτητο. Ωστόσο, τα 105 + 42 (σε μπόνους) εκατ. ευρώ που θα δώσει η Μπάρτσα καθιστούν τον Ντεμπελέ τον δεύτερο πιο ακριβό παίκτη στην ιστορία του ποδοσφαίρου και όπως λέει και ο ίδιος στο περιβάλλον του, «δεν αξίζω τόσα χρήματα». Και βέβαια η Λίβερπουλ σωστά αναρωτιέται «αν ο Ντεμπελέ αξίζει ένα φορτηγό λεφτά, ο Κουτίνιο πόσα αξίζει»; Σίγουρα πολύ περισσότερα.

Η αγγλική ομάδα έχει δώσει τελεσίγραφο στην Μπαρτσελόνα να καταθέσει προσφορά μέχρι σήμερα. Η φημολογία θέλει τους Καταλανούς να προσφέρουν τουλάχιστον 160 εκατ. ευρώ.

Προς το παρόν πάντως, ο Λιονέλ Μέσι, έστω και μόνος στην επίθεση, συνεχίζει να καθαρίζει για την Μπάρτσα. Πέτυχε και τα δύο γκολ εναντίον της Αλαβές, φτάνοντας τα 351 στη Λα Λίγκα. Αστόχησε όμως σε πέναλτι, για 20ή φορά, μία επίδοση που αποτελεί μαύρη σελίδα στη σπουδαία καριέρα του.

Στα άλλα παιχνίδια: Σοσιεδάδ – Βιγιαρεάλ 3-0, Μπέτις – Θέλτα 2-1, Λεβάντε – Λα Κορούνια 2-2, Χιρόνα – Μάλαγα 1-0, Λας Πάλμας – Ατλέτικο 1-5, Εϊμπάρ – Μπιλμπάο 0-1, Εσπανιόλ – Λεγανές 0-1.