Η εξίσωση έχει ως εξής: μουστάκι + αστακός + ιπταμένη γάτα. Αν μοιάζει ακατόρθωτο να βγει αποτέλεσμα με μαθηματικούς όρους, η λύση φαίνεται ευκολότερη με όρους τέχνης. Η λύση που δίνει η παραπάνω εξίσωση είναι Σαλβαδόρ Νταλί. Κι αυτή είναι μόνο μία από τις 60 και πλέον διασκεδαστικές εξισώσεις που προτείνει ένα νέο παιχνίδι, το οποίο αναμένεται να βγει στην αγορά στις 19 Σεπτεμβρίου υπό τον τίτλο «Guess the artist: the art quiz game» («Μάντεψε τον καλλιτέχνη: παιχνίδι καλλιτεχνικών γρίφων»).

Πίσω από τον ποπ σχεδιασμό των καρτών βρίσκεται το δίδυμο των Κρεγκ Ρέντμαν και Καρλ Μάγερ, γνώριμων στο ελληνικό κοινό από την έκθεση «Strange Cities» που είχε διοργανώσει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στη Διπλάρειο Σχολή πριν από δύο χρόνια. Οι δύο καλλιτέχνες και εικονογράφοι δουλεύουν καθημερινά μαζί, παρά το γεγονός ότι ο ένας ζει στο Λονδίνο και ο άλλος στη Νέα Υόρκη. Με το χαρακτηριστικό τους ύφος, λοιπόν, έχουν χωρέσει στις κάρτες του παιχνιδιού μια ευρεία γκάμα καλλιτεχνών που αρχίζει με τον Μικελάντζελο και φτάνει ώς τον Ντέμιαν Χερστ. Κι έτσι, όταν στα χέρια των παικτών πέσει η κάρτα που απεικονίζει ένα μπουκάλι αψέντι, ένα δέντρο και ένα αφτί, οι περισσότεροι δεν θα δυσκολευτούν να αναγνωρίσουν τα χαρακτηριστικά σύμβολα του έργου του Βίνσεντ βαν Γκογκ. Και ίσως κάνουν εύκολα τον συνειρμό ανάμεσα σε ένα σήμα της Γουόλ Στριτ, σε μια ηλεκτρική σκούπα και σε ένα μπαλόνι με τον Τζεφ Κουνς.

Γυρίζοντας δε τις κάρτες από την άλλη πλευρά, οι παίκτες θα μπορούν να πάρουν πληροφορίες για τον καλλιτέχνη και το έργο του, ώστε να μάθουν παίζοντας ακόμη και για εκείνους τους δημιουργούς για τους οποίους μπορεί να μη γνωρίζουν πολλά ή ακόμη και να αγνοούσαν την ύπαρξή τους. Κι αν ακόμη κάποιος δεν ενδιαφέρεται τόσο για την εικαστική σκηνή, μπορεί να βρει ενδιαφέρουσα ως πληροφορία ότι ένας πρόγονος των δεινοσαύρων και των κροκοδείλων φέρει το όνομα της Τζόρτζια Ο’Κίφι επειδή τα απολιθωμένα οστά του βρέθηκαν κοντά στο Ghost Ranch, όπου περνούσε τα καλοκαίρια της στο Νιου Μέξικο, ή ότι ο Ιβ Κλάιν όχι μόνο είχε σπουδάσει τζούντο, αλλά είχε εκδώσει και βιβλίο σχετικά με τις πολεμικές τέχνες.