Με δύσκολη άσκηση ισορροπίας μοιάζει η προσπάθεια που καταβάλλουν ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του προκειμένου να πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας πανηγυρική εμφάνιση στη ΔΕΘ, αλλά με… άδειο καλάθι.

Έτσι, το πολιτικό λεξιλόγιο του Μαξίμου διανθίζεται από τις λέξεις «επιχειρηματικότητα», «επενδύσεις», «θέσεις εργασίας» και «ανάπτυξη» και ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να δώσει μια αίσθηση επιστροφής στην κανονικότητα και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, έστω και αν αρκείται σε υποσχέσεις για την περίοδο μετά το 2018-2019 – εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι επιδόσεις της οικονομίας και οι πιέσεις των δανειστών.

Με αυτή την τακτική και με την εκκρεμότητα της αξιολόγησης στο Δημόσιο να πιέζει την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει απόψε την Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αφενός στην καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης και αφετέρου στην απλούστευση των διαδικασιών, ώστε να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται εξάλλου να συνδέσει την ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης με το στόχο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την αναπτυξιακή της προοπτική, στη βάση της «δίκαιης ανάπτυξης» που σκοπεύει να αναπτύξει στη ΔΕΘ.