Θυμάστε που πριν από λίγο καιρό, Οκτώβριος του 2016 ήταν, σας είχα αποκαλύψει ότι ο ΟΑΣΑ αναζητούσε και βρήκε στο πρόσωπο της Βέρθας Επιθυμιάδου μουσικό επιμελητή για να αναλάβει «το έργο της παροχής υπηρεσιών μουσικής επιμέλειας στις αστικές συγκοινωνίες» (μετρό, τραμ, τρόλεϊ, λεωφορεία); Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, δεν ανέλαβε ποτέ τα καθήκοντά της και «η σύμβασή της λύθηκε αζημίως».

Σύμφωνα με την τότε απόφαση του ΟΑΣΑ, όπως είχε δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Σκουμπούρης, η Επιθυμιάδου θα ελάμβανε 1.300 ευρώ μηνιαίως για διάστημα τριών μηνών, τα οποία βέβαια δεν έλαβε ποτέ.

Αποδείχθηκε, όμως, για μια ακόμη φορά πως κανείς δεν πάει χαμένος, αφού η Βέρθα αποκαλύφθηκε από τη Διαύγεια πως διορίστηκε ως μετακλητή στο γραφείο του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη.

Η ίδια δηλώνει παιδαγωγός, αλλά οι… κακεντρεχείς υποστηρίζουν πως το βασικό προσόν που την έφερε στο γραφείο του υπουργού Μεταφορών είναι η ιδιότητα του μέλους της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Πεντέλη (σ.σ. υπήρξε και υποψήφια δημοτική σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Πολιτών «Πεντέλη εν δράσει» το 2014). Για να είναι πλήρες το σχόλιό μου, να σημειώσω ότι η ίδια στο βιογραφικό της –ως υποψήφιας δημοτικής συμβούλου –σημείωνε: «Είμαι καθηγήτρια πιάνου – παιδαγωγός. Διδάσκω σε ωδεία της Αττικής από το 1985 και από το 2003 στο Πνευματικό Κέντρο Πεντέλης, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας».
Επιδημία επιθέσεων

Απειλητικές διαστάσεις έχουν αρχίσει να παίρνουν οι επιθέσεις εργαζομένων -συμβασιούχων σε δημαρχεία! Πριν συμπληρωθεί ένα 24ωρο από την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι η οποία έστειλε στο νοσοκομείο τον δήμαρχο Ελευσίνας Γιώργο Τσουκαλά, χθες το πρωί είχαμε εισβολή πρώην εργαζομένου στο δημαρχείο Μαραθώνα.

Εξαγριωμένος ο πρώην δημοτικός υπάλληλος –είχε σύμβαση οκτώ μηνών –εισέβαλε στο γραφείο Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του δημοτικού καταστήματος Νέας Μάκρης και τα έκανε γυαλιά-καρφιά.

Ο πρώην υπάλληλος, ο οποίος είχε υποβάλει οικειοθελώς την παραίτησή του μόλις μια ημέρα πριν από το περιστατικό, χθες νωρίς το πρωί πήγε στο δημαρχείο με άγριες διαθέσεις. Ορμησε στον χώρο των γραφείων, διέλυσε τρεις υπολογιστές και προκάλεσε ζημιές. Μετά την επίθεση διέφυγε με ποδήλατο και αναζητείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπάλληλος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είχε απασχολήσει και στο παρελθόν με τη συμπεριφορά του.