Το μυαλό των περισσότερων φίλων της Εθνικής Ποδοσφαίρου βρίσκεται στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με το Βέλγιο, όπου με νίκη μπορούμε να διεκδικήσουμε ακόμα και την πρωτιά του ομίλου που δίνει απευθείας πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η σκέψη όμως του Μίχαελ Σκίμπε είναι αυτή τη στιγμή μόνο στο αποψινό (21.45, Cosmotesport 1) παιχνίδι με την αδύναμη Εσθονία στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ο γερμανός τεχνικός, έχοντας τις πολύ σημαντικές απουσίες του Τοροσίδη και του Μήτρογλου (ο οποίος έχει πιθανότητες 30% να παίξει κόντρα στο Βέλγιο), θέλει να δει την Εθνική πιο επιθετική απόψε για να φτάσει άνετα στη νίκη. Την οποία αν δεν πάρει, όπως είπε και ο Κώστας Φορτούνης: «Θα έχουμε πρόβλημα και για αυτό θεωρώ πιο σημαντικό αυτό το ματς από εκείνο του Βελγίου, στο οποίο όλοι επικεντρώνονται».

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής κάλεσε 23 παίκτες για αυτά τα δύο κομβικά παιχνίδια. «Εχουμε σημαντικές απουσίες αλλά και αρκετούς παίκτες που δεν παίζουν πολύ ή και καθόλου στις ομάδες τους, αλλά κάνουν απλώς προπονήσεις» είπε.