Ο αποκλεισμός του ιρανού άσου του Πανιωνίου Μασούντ από την εθνική ομάδα της χώρας του δεν έχει σχέση με τις αντιδράσεις της ιρανικής κυβέρνησης λόγω τη συμμετοχής του στον πρόσφατο αγώνα των Κυανέρυθρων με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο προπονητής του Ιράν Κάρλος Κεϊρός, τονίζοντας στις δηλώσεις του πως δεν πρόκειται να επιτρέψει σε εξωγενείς παράγοντες να επηρεάσουν τις αποφάσεις του.

Η ιρανική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ και δεν επιτρέπει στους αθλητές της να ανταγωνίζονται Ισραηλινούς στους αθλητικούς στίβους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού του Ιράν Μοχάμεντ Ρεζά Νταβαρζανί είχε κάνει σαφές πως τόσο ο Μασούντ όσο και ο συμπαίκτης του στον Πανιώνιο και την Εθνική Ομάδα Χατζισαφί δεν έχουν πλέον καμία θέση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας. Ο Κεϊρός ωστόσο αγνόησε το μήνυμα του Νταβαρζανί και κάλεσε τον Χατζισαφί για το αυριανό παιχνίδι με τη Νότια Κορέα.

«Μην περιμένετε από εμένα πολιτικές απαντήσεις, ούτε θρησκευτικές, ούτε φυλετικές, γιατί αυτό που μετράει για μένα είναι το παιχνίδι», ήταν η απάντηση του Κεϊρός στις επίμονες ερωτήσεις για τους δύο παίκτες του Πανιωνίου.