Ο Σέρχιο Αραούχο κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει για επιστροφή στην Αθήνα και σήμερα αναμένεται στην Αθήνα προκειμένου να φορέσει και πάλι τη φανέλα της ΑΕΚ. «Κιτρινόμαυρος» αναμένεται να γίνει και ο Παναγιώτης Κονέ, καθώς η Ουντινέζε τον παραχωρεί για έναν χρόνο.

Η συμφωνία με τη Λας Πάλμας ολοκληρώθηκε χθες με υποχώρηση της ΑΕΚ, καθώς η ισπανική ομάδα δεν δεχόταν οψιόν απόκτησής του και συζητούσε μόνο την περίπτωση δανεισμού για έναν χρόνο. Η επιθυμία του Αραούχο για επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν μεγάλη και έτσι στην ΑΕΚ αποφάσισαν να δεχτούν τους όρους της Λας Πάλμας. Αυτή ήταν η καλή είδηση που περίμενε και ο Μανόλο Χιμένεθ, καθώς θεωρούσε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη η απόκτηση επιθετικού. Ο Αραούχο θα αγωνιστεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ΑΕΚ και το καλοκαίρι του 2018 θα γίνουν νέες συζητήσεις με τη Λας Πάλμας για το ενδεχόμενο απόκτησής του με κανονική μεταγραφή.

Στην ΑΕΚ προσπαθούν να ενισχύσουν και τη μεσαία γραμμή και είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Παναγιώτη Κονέ, με τον οποίο υπάρχει συμφωνία, όπως επίσης και με την Ουντινέζε, στην οποία ανήκει έως το 2019. Ο 30χρονος μέσος φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ για τρία χρόνια (2005-2008), πριν μετακομίσει αρχικά στον Ηρακλή και στη συνέχεια στο ιταλικό πρωτάθλημα. Στην ελληνική ομάδα θα έρθει δανεικός για έναν χρόνο.

Στο μεταξύ, παρελθόν αποτελεί από χθες ο πορτογάλος επιθετικός Ούγκο Αλμέιδα, καθώς η ΑΕΚ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας τους.