Είθισται τα τελευταία 24ωρα των μεταγραφών να έχουν και το περισσότερο ζουμί. Πάει να πει, η αγωνία κορυφώνεται, τα «θέλω» των προπονητών ακούγονται περισσότερο, τα πρώτα συμπεράσματα έχουν βγει, οπότε οι παράγοντες στοχεύουν καλύτερα και πιέζουν ώστε να κλείσουν συμφωνίες. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά και στα δικά μας ύδατα. Κάπως έτσι, ο Ούρος Τζούρτζεβιτς αφίχθη στο Λιμάνι και είναι ο τέταρτος φορ που εντάσσεται στο ρόστερ του Ολυμπιακού το τελευταίο εξάμηνο. Αν κάποιος θέλει να ανιχνεύσει γιατί συμβαίνει αυτό, μπορεί εύκολα να εικάσει ότι ο Ανσαριφάρντ δεν πολυπείθει τον Χάσι, ο Μπεν θεωρείται κοντόσωμος και ο Εμενίκε επί του παρόντος βρίσκεται στα πιτς. Αρα, μια ενδιαφέρουσα επένδυση είναι ο σέρβος κυνηγός που έρχεται με τις δάφνες του κορυφαίου σκόρερ στο πρωτάθλημα της Σερβίας και η πορεία του κρίνεται ανοδική.

Ο ΠΑΟΚ ποντάρει για τη θέση του αμυντικού χαφ στον Μαουρίτσιο. Ο βραζιλιάνος αμυντικός χαφ καλύπτει ευαίσθητη θέση, στην Τούμπα διαπίστωσαν ότι οι αντίπαλοί τους κάνουν πολλές ευκαιρίες και αποφάσισαν να αναζητήσουν τρόπο ώστε να καλύψουν τα νώτα τους. Αλλά θέλουν κάτι ακόμη, ένα κερασάκι στην (μεταγραφική) τούρτα.

Οσον αφορά τον Σιλά, παίκτη που παίρνει ο Παναθηναϊκός, θεωρείται επαρκής με βάση το βιογραφικό του για να αναπληρώσει τον Ζέκα. Το ίδιο τρεχαλατζής στη γραμμή των χαφ, με δυνατότητες πολύ συγκεκριμένες και όχι για φαντεζί παιχνίδι. Ο Ουζουνίδης ποντάρει στην ετοιμότητά του. Το θέμα, βέβαια, με όλους αυτούς, σχετίζεται με τον τρόπο που θα ενταχθούν στις ομάδες και αν μπορούν αμέσως να προσαρμοστούν και να αφομοιωθούν από το σύνολο.

Συσκέψεις

Πυρετός συζητήσεων προκύπτει στον ΠΑΟΚ. Οχι μόνο για το αν θα έρθουν ή θα φύγουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, γιατί και αυτό θεωρείται ενδεχόμενο με δεδομένο ότι χρειάζεται να αποσυμφορηθεί το ρόστερ τώρα που εκλείπουν τα ευρωπαϊκά ματς. Το θέμα σχετίζεται με τον αθλητικό διευθυντή Λούμπος Μίχελ. Θα παραμείνει μετά την παραίτησή του;

Διαζύγιο

Υστερα από ατμόσφαιρα ψυχρότητας, αν όχι και πολεμικής, που διήρκεσε κάποιες εβδομάδες, ο Ντίντακ πέτυχε αυτό που εξαρχής ζητούσε: να λάβει την ελευθέρας του από την ΑΕΚ. Βέβαια, στα Σπάτα γλιτώνουν τα χρήματα της τελευταίας σεζόν του συμβολαίου του, ενώ ο ισπανός μπακ έκανε και μια δήλωση με την οποία ζητεί συγγνώμη για τη συμπεριφορά τον τελευταίο καιρό. Τι αποδεικνύεται περίτρανα; Αν κάποιος θέλει να αποχωρήσει, αργά ή γρήγορα τα καταφέρνει. Καμία πλευρά δεν ωφελείται από το ψυγείο…

Εθνική

Οι ουρές στο Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι συνηθισμένο φαινόμενο για τα διαρκείας του Ολυμπιακού.

Ωστόσο, χθες ο συνωστισμός στα εκδοτήρια αφορούσε το ντέρμπι της Εθνικής με αντίπαλο το Βέλγιο. Αναφορικά με τη σημαντική απουσία του Τοροσίδη, ο Μίχαελ Σκίμπε θα την καλύψει οριστικά εκ των έσω. Τη Δευτέρα δοκίμασε σε δύο διαφορετικά σχήματα τον Μανιάτη και τον Σιώπη, αλλά τη θέση διεκδικούν και οι Ρέτσος – Σταφυλίδης.