Το λίαρ τζετ που θα μετέφερε τον Κώστα Μήτρογλου από τη Λισαβώνα στη Μασσαλία δεν απογειώθηκε ποτέ από τη Γαλλία καθώς την ύστατη στιγμή οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Μπενφίκα και της Μαρσέιγ για τη μεταγραφή του έλληνα κανονιέρη οδηγήθηκαν σε ναυάγιο.

Ο Ολυμπιακός της Μασσαλίας είχε βρει κοινό έδαφος με τον 29χρονο διεθνή, προσφέροντάς του ετήσιες αποδοχές 2,5 εκατ. ευρώ και πληρωμένη την Εφορία, ποσό που είναι κατά 800.000 μεγαλύτερο απ’ όσα παίρνει στην πορτογαλική ομάδα.

Η αρχική προσφορά των Γάλλων στην Μπενφίκα ήταν 14 εκατ. ευρώ.

Ο ισχυρός άνδρας των Αετών Λουίς Φελίπε Βιεϊρά αξιολογούσε τον Μήτρογλου στα 25 εκατ. ευρώ, παίζοντας το γνωστό παιχνίδι των καθυστερήσεων αφού η μεταγραφική περίοδος εκπνέει απόψε το βράδυ.

Μετά από πιέσεις κατέβασε τελικά τις απαιτήσεις του στα 20 εκατ. ευρώ, αλλά και πάλι η Μαρσέιγ, σύμφωνα με την Εκίπ, δεν δείχνει διατεθειμένη να πληρώσει αυτό το ποσό.

Αν τελικά ο Μήτρογλου παραμείνει στο Ντα Λουζ περισσότερο θα αυξήσει παρά θα λύσει προβλήματα της Μπενφίκα, αφού θέση στην επίθεση αυτή τη στιγμή διεκδικούν εκτός του έλληνα στράικερ και οι Ζόνας, Σεφέροβιτς και Χιμένεθ.

Ο Κατσουράνης

Μιλώντας σε πορτογαλικά Μέσα, ο πρώην άσος της Μπενφίκα Κώστας Κατσουράνης τάχθηκε κατά της μεταγραφής του Μήτρογλου: «Θα ήταν καλύτερα να μείνει στην Μπενφίκα. Εκανε δύο πολύ καλές σεζόν, πέτυχε πολλά γκολ και μπορεί να συνεχίσει σ’ αυτό το μονοπάτι».

Για τον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει στην επίθεση των Αετών, ο Κατσουράνης τόνισε πως «δεν αποτελεί πρόβλημα για τον Μήτρογλου γιατί έχει ποιότητα και ο ανταγωνισμός είναι καλός για την ομάδα».

Κορυφώνεται το παζάρι

Με τον χρόνο να κυλά αντίστροφα για το κλείσιμο του μεταγραφικού παραθύρου, ο πυρετός έχει ανέβει στα ύψη. Η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να πείσει την ύστατη στιγμή τη Λίβερπουλ να αποδεχτεί την πρότασή της για τον Κουτίνιο (160 εκατ.), ενώ ταυτόχρονα αναζητά εναλλακτικές λύσεις στα πρόσωπα των Λεμάρ (Μονακό) και Ντιμπάλα (Γιουβέντους). Εκκρεμεί επίσης η μεταγραφή του Σάντσες, τον οποίο διεκδικούν οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ.