Στα στενά χρονικά περιθώρια που κινείται ο Παναθηναϊκός για να ολοκληρώσει το ρόστερ του, κατόρθωσε με αστραπιαίες κινήσεις να φέρει στην Ελλάδα – και να υπογράψει, εφόσον περάσει τα ιατρικά τεστ σήμερα – τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του Κάρλος Ζέκα.

Οι Πράσινοι εξέταζαν τις περιπτώσεις του 31χρονου Εγιόνγκ Ενόχ που αγωνιζόταν στη Σταντάρ Λιέγης και του 26χρονου Γιακούμπα Σιλά που ανήκει στη Ρεν και κατέληξε στον αρχηγό της Εθνικής Μαλί που θα αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό δανεικός από τη γαλλική ομάδα, ενώ στη συμφωνία υπάρχει ρήτρα αγοράς του παίκτη έναντι ενός εκατ. ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σιλά, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να φθάσει στην Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα (01.00), είχε ρήτρα 2 εκατ. ευρώ για εξαγορά από τη Μονπελιέ όπου επίσης έπαιξε δανεικός, ενώ για το ίδιο ποσό οι Γάλλοι είχαν φθάσει στις αρχές Ιουλίου κοντά σε deal με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Κατά τους Κροάτες δεν έπεσαν υπογραφές επειδή ο Σιλά εμφάνισε πρόβλημα στα ιατρικά τεστ, για τους Γάλλους διότι η Ντινάμο την τελευταία στιγμή έκανε… παζάρια για να κατεβάσει το τίμημα. Οι Πράσινοι, με τον χρόνο να πιέζει, περιμένουν σήμερα να περάσει ο 26χρονος μέσος τις εξετάσεις και να καλύψουν – ουσιαστικά μέσα σε ένα 24ωρο – το κενό που δημιουργήθηκε με τη μεταγραφή του Κάρλος Ζέκα στην Κοπεγχάγη και στις ώρες που απομένουν να αποκτήσει έναν σέντερ-μπακ και ενδεχομένως ένα εξτρέμ.

Για τον λόγο αυτόν, ο εκπρόσωπος του Μαρίνου Ουζουνίδη, Κώστας Διαμαντόπουλος, βρίσκεται στο Μιλάνο όπου τα τελευταία 24ωρα των μεταγραφών έχει καθιερωθεί να συγκεντρώνεται πλήθος ατζέντηδων προκειμένου να κλείσουν άμεσα τα deals για τους διαθέσιμους στην αγορά παίκτες. Εξάλλου ο Παναθηναϊκός στο ίδιο «παζάρι», τον Ιανουάριο του 2016, είχε κατορθώσει να πετύχει τη λύση του συμβολαίου του Λέτο με την Κατάνια και να τον φέρει στην Αθήνα.