Για την πρόταση εξαγοράς που έχει υποβληθεί από ξένο επενδυτή για τα ναυπηγεία της Σύρου ενημέρωσαν την Τετάρτη, στο υπουργείο Ναυτιλίας, τον αρμόδιο υπουργό Π. Κουρουμπλή, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ναυπηγεία.

Οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι οι βασικοί όροι που θέτει ο ξένος επενδυτής για την εξαγορά είναι η εξόφληση των δεδουλευμένων, των οφειλών του ναυπηγείου στους προμηθευτές και η διαγραφή των υπόλοιπων οφειλών.

Επίσης, συζήτησαν ενδεχόμενα ελάφρυνσης των χρεών του ναυπηγείου, ωστόσο, ο κ. Κουρουμπλής ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κουρευτούν οι πραγματικές οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι εργαζόμενοι περιέγραψαν την κρισιμότητα της κατάστασης στο ναυπηγείο, σημειώνοντας ότι η εταιρεία τους κρατάει σε καθεστώς ομηρίας, καθώς τους οφείλει, όπως ανέφεραν, από 18 έως 25 μισθούς.

Τόνισαν ότι προκαλείται κοινωνικό πρόβλημα σε όλη την Σύρο, αφού το ναυπηγείο «καλύπτει το 80% της οικονομίας του νησιού».

Ο υπουργός Ναυτιλίας δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει την πρόταση εξαγοράς και θα τη συζητήσει με τους συναρμόδιους υπουργούς.