Με πάνω από 2.000.000 downloads στην Ελλάδα, το Quizdom, που ξεκίνησε ως ένα παιχνίδι γνώσεων για κινητά τηλέφωνα, τώρα εξελίσσεται σε διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης.

Το Quizdom Education είναι μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης (e-learning) βασισμένη στην επιτυχημένη εφαρμογή του Quizdom. «Μέσα από την εφαρμογή οι μαθητές θα μπορούν να βελτιώνουν τις γνώσεις τους και να προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, παίζοντας μαζί με φίλους τους on line. Οι χρήστες μπορούν ανά πάσα στιγμή να βλέπουν τα στατιστικά τους, σε ποια μαθήματα βρίσκονται σε καλό επίπεδο και σε ποια χρειάζονται επιπλέον εξάσκηση. Επιπλέον, ο κάθε χρήστης θα μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο πως κατατάσσεται ανάμεσα στους υπόλοιπους χρήστες, στην πορεία προς τις εξετάσεις», λένε τα μέλη της ομάδας.

Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας ήταν άκρως επιτυχημένη. Για δύο συνεχόμενες χρονιές δημιουργήθηκαν ειδικά γκρουπ για τις Πανελλαδικές μέσα από τα οποία μπορούσαν οι μαθητές να παίζουν με ερωτήσεις των μαθημάτων που θα έδιναν εξετάσεις.«Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Το 2016 παρατηρήθηκε ότι οι μαθητές απαντούσαν κατά μέσο όρο 20% πιο σωστά μετά από μόλις δύο μήνες παιχνιδιού».

Το success story της εταιρείας είναι ότι πριν από μερικές ημέρες εξαγοράστηκε από γερμανικό όμιλο.